Kiilholma viert treffer in bekerfinale met Petersen
Kiilholma viert treffer in bekerfinale met Petersen — © Marco Spelten (Actiefotografie)

25 augustus 202107:23

Door Joep Meijsen

Bekerfinale op programma voor zondag 9 januari

De ontknoping van de strijd om de Nederlandse beker staat voor zondag 9 januari 2022 op het programma en wordt gespeeld in het stadion van de finalist die het hoogst is geëindigd in de bekercompetitie.

De strijd om de Nederlandse beker begint op 8 oktober met het duel tussen UltimAir Hijs Hokij Den Haag tegen Zoetermeer Panters, die voor 20.30 uur op het programma staat in De Uithof in Den Haag. Een dag later nemen Unis Flyers Heerenveen en Snackpoint Eaters Geleen het tegen elkaar op.

De vier deelnemers aan de bekercompetitie spelen uit en thuis tegen elkaar, waarbij de laatste wedstrijd voor 13 november op het programma staat als Zoetermeer Panters thuis Snackpoint Eaters ontvangt. Het weekeinde daarop beginnen de halve finales die in best-of-three worden gespeeld met twee wedstrijden in het weekeinde en een eventuele beslissende wedstrijd op dinsdag of woensdag.

Deelnemers aan de bekercompetitie zijn de Nederlandse deelnemers aan de Beneliga-competitie. Volgend jaar wordt het deelnemersveld uitgebreid met de winnaar van de nieuwe Eredivisie. Unis Flyers Heerenveen is de verdedigende kampioen. De Friese formatie won op 15 januari 2020 in Eindhoven met 5-2 van Nijmegen. Juha Kiiholma scoorde twee keer, waaronder de goal in het lege net die de wedstrijd definitief besliste.

Bekijk hier het hele speelschema voor de bekercompetitie >>>