Bekerfinale2011 bestof 2

24 mei 201316:34

Door Joep Meijsen

Bekerfinale terug naar Eindhoven

De bekerfinale wordt volgend jaar weer in Eindhoven gespeeld. Daarnaast wil de ijshockeybond over twee jaar weer een wereldkampioenschap binnenhalen. Dat zou dan gezamenlijk in Eindhoven en Tilburg moeten worden afgewerkt.

Dat meldt Brabants Dagblad. De mededelingen zijn gedaan tijdens de gezamenlijke persconferentie van de NIJB en de gemeente Eindhoven over de vestiging van het Nationaal IJshockey Centrum in de Lichtstad. Daarbij werd ook de offici√ęle oprichting van de NIJA, opvolger van CTO, bekendgemaakt. Ook komt er op de ijsbaan in Eindhoven een Wall of Fame, waar de geschiedenis van het Nederlandse ijshockey wordt gevierd.

De bekerfinale werd de afgelopen twee jaar in Tilburg gespeeld, maar keert nu weer terug naar de plek waar deze historisch sinds de instelling van de bekerfinale werd gehouden. Tijdens de bijeenkomst in Eindhoven donderdag werd de samenwerking door bondsvoorzitter Ruud Vreeman en de Eindhovense wethouder Joost Helms officieel beklonken.

Bij het WK zou het moeten gaan om een kampioenschap in 2015. Nederland had dit jaar geen interesse in de organisatie. Oranje mag komend jaar naar Litouwen om daar te proberen promotie naar Division 1A af te dwingen. In 2010 was Nederland voor het laatst gastheer, dat was in Tilburg. De twee kampioenschappen daarvoor werden in Eindhoven georganiseerd. Eind jaren negentig organiseerde de NIJB al eerder een gezamenlijk toernooi in Eindhoven en Tilburg. Nederland promoveerde toen onder leiding van bondscoach Doug Mason naar de toenmalige B-poule.