Eaters glanerbrook inside warmingup 1112

9 augustus 201317:52

Door Joep Meijsen

Belgisch international blijft bij Eaters

De Belgische international Bryan Kolodziejczyk blijft voor Geleen spelen. De forward telt dit jaar door nieuwe regelgeving niet meer als import.

Kolodziejczyk valt onder de nieuwe regelgeving in het licentiereglement. Hierin is vastgelegd dat spelers die voor het twintigste jaar drie volledige seizoenen in Nederland hebben gespeeld, niet langer als import gelden. Eerder profiteerde Tilburg Trappers al van deze regel met de Rus Alexei Loginov.

Kolodziejczyk is geboren in Luik en heeft zowel de Belgische als de Canadese nationaliteit. Hij speelde de afgelopen jaren onder meer al in het tweede team van Geleen. Intussen is hij 22-jaar oud. Vorig jaar werd hij door coach Andy Tenbult al bij de selectie gehaald, toen nog als import. In zes wedstrijden kwam hij tot √©√©n assist. Met Belgi√ę speelde hij daarna bovendien het WK.

Intussen bericht de regionale media in Limburg dat het nog onduidelijk is wanneer Geleen op het eigen ijs in Glanerbrook kan. Bedoeling was om op 1 september de deuren weer te openen, maar bij de voorbereidingen stootte de ijsbaan op lekkages in de koelleidingen. Dit leidt ertoe dat alle injectiepunten onder de betonnen vloer moeten worden vervangen.

De directie van de ijsbaan wil nog geen termijn noemen waarop Glanerbrook de deuren weer zal openen. De Nederlandse ijshockeycompetitie zal waarschijnlijk eind september, begin oktober weer van start gaan.