Nijmegen luik duel aan de boarding
— © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

30 september 202021:58

Door Joep Meijsen

Beneliga-clubs gaan scenario's onderzoeken

De Nederlandse clubs in de Beneliga hebben vanavond geen besluit genomen over het seizoen, maar gaan verschillende scenario's voor de komende periode onderzoeken.

Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer spraken vanavond uitvoerig over de situatie die afgelopen maandag is ontstaan toen de Nederlandse regering de maatregelen rond corona aanscherpte. Daarvoor werd hard gewerkt aan de mogelijkheid om op 1 december aan de gezamenlijke competitie met de Belgische clubs te kunnen beginnen met beperkingen op publieke belangstelling.

De maatregel van het kabinet om vooralsnog helemaal geen publiek toe te staan bij sportwedstrijden geldt vooralsnog voor drie weken en kan dus al ruim voor 1 december van tafel zijn. Tijdens het overleg van vanavond zijn door de clubs verschillende scenario's doorgesproken, die de komende dagen verder worden onderzocht. Vrijdagavond komen de clubs opnieuw bij elkaar om de voortgang te bespreken.

Oorspronkelijk zou de Beneliga nu zo'n beetje beginnen. De Nederlandse clubs gaven eerder al aan zeker niet voor 1 december te gaan beginnen. Op 30 september zou uitsluitsel volgen, maar nu wordt dus opnieuw gekozen voor uitstel van de besluitvorming.

IJshockey Nederland besloot vandaag en gisteren wel dat alle wedstrijden die op het programma staan in Nederland voor komend weekeinde gewoon gespeeld worden. Daarbij gelden alle beperkingen en protocollen vanuit de overheid, RIVM en de bond.