Devils Beneliga Bendzius 10 2017

27 oktober 201723:11

Door Remco

Beneliga: doelpuntrijke vrijdagavond

Een telraam was vanavond geen overbodig attribuut in de Beneliga. Er vielen maar liefst 44 doelpunten te bewonderen in drie wedstrijden.

Ahoud Devils Nijmegen - Leuven Chiefs

Nijmegen boekte de tweede overwinning in de Beneliga en had daarbij geen enkele moeite met Leuven Chiefs. In het eigen Triavium won Nijmegen met 13-1 van de Belgische tegenstander. Kay Gielen scoorde driemaal en had één assist. De Litouwse international Aivaras Bendzius was goed voor twee goals en drie assists. Wessel Copier en Justin Evers tekenden voor twee goals en twee assists.

De overige doelpunten kwamen op naam van Jake Hendriks, Levi Houkes, Rick Wijnen en Harley Verkroost. De enige Leuvense treffer kwam op naam van Scott Wamsganz.

Hijs Hokij Den Haag - Antwerpen Phantoms

Ook Den Haag scoorde maar liefst dertien keer tegen een Belgische tegenstander. Antwerpen Phantoms keek na de eerste periode al tegen een 5-1 achterstand aan en verliet het ijs uiteindelijk met een 13-3 nederlaag. Voor Phantoms betekende dit het tweede verlies in de Beneliga. Den Haag blijft na twee wedstrijden ongeslagen na de eerdere winst in overtime in Geleen.

Vier spelers van Hijs scoorden tweemaal tegen Antwerpen: Marco Bommezijn, Raymond van der Schuit, Jeffrey Melissant en Stace van Bentem hadden het vizier op scherp staan. Raymond van der Schuit was ook goed voor vier assists. Bij Antwerpen scoorde Lukasz Bartak tweemaal.

Tilburg Trappers Toekomstteam - Luik Bulldogs

Tilburg en Luik zorgden voor veertien doelpunten en voor de enige spanning. Luik kwam al na 26 seconden aan de leiding dankzij Akim Ramoul. Daarna kwamen de Tilburgers sterk terug en kwamen via goals van Reinier Staats en Sander Horvers op voorsprong. Door een doelpunt van verdediger Jordan Paulus gingen beide ploegen rusten met een 2-2 stand.

In de tweede periode nam Luik afstand van de Brabanders. Goals van Cheyne Matheson en Akim Ramoul (tweemaal) gaven de Walen een ruime 2-5 voorsprong na veertig minuten. Ramoul behaalde zijn tweede hattrick in twee weken.

In het laatste bedrijf vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Tilburg won de derde periode met 4-3 zodat de eindstand op 6-8 uitkwam.

Door de winst staat Luik nu samen met Nijmegen bovenaan met zes punten uit drie wedstrijden. Tilburg staat achtste met drie punten uit twee wedstrijden.