15 januari 201722:23

Door Joep Meijsen

Beneliga roundup zaterdag

Luik verkleinde zaterdag het gat met Den Haag in Poule B van de Beneliga met een 8-6 overwinning in Luik, Geleen was veel te sterk voor Den Bosch, terwijl Herentals in eigen huis met ruime cijfers Groningen de baas was.

Bulldogs Luik - Hijs Hokij Den Haag

Luik werkte in de slotperiode een 5-6 achterstand weg tegen Den Haag en trok de overwinning in de slotminuten definitief naar zich toe, 8-6. Eerder al had Luik een 2-4 voorsprong weggepoetst, terwijl het team van Paul Vincent zelf korte tijd met 5-4 voorstond. Raymond van der Schuit, Stace van Bentem, Ben Rurup, Jeffrey Melissant (2) en Filip Martinec verzorgden de Haagse productie. Bryan Henry, Akim Ramoul Jordan Paulus, Alexandre Bremer (3), Garrett Brazzier en Thomas Matheson waren namens Luik succesvol.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Laco Eaters Limburg

Geleen was met 0-8 veel te sterk voor Den Bosch op zaterdagavond. In de openingsperiode was alleen Joey Geurts succesvol, maar in het restant van de wedstrijd liep de score flink op. Luca Heutmekers, Tom Marx, Bob de Pont, nogmaals Joey Geurts, Kay Gielen, Justin Evers en Rnzo Meulenbeek kwamen tot scoren. Beide teams gebruikten beide goalies.

KwadrO HYC Herentals - GIJS Groningen

Herentals toonde op zaterdagavond weinig mededogen met Groningen en bereikte ruimschoots de dubbele cijfers, 14-2. Jacob Laliberté had drie goals en drie assists voor de thuisclub, dat verder Ben Vercammen, Trevor Hunt, Mitch Morgan en Jenne van der Velde twee keer tot scoren zag komen. De Groningse goals kwamen op naam van Zahir Hup en David Bartos.