Eaters Tijgers Beneliga Berteling Pohlman chase puck 01 2017

30 januari 201708:50

Door Joep Meijsen

Beneliga roundup zondag

Amsterdam zette een belangrijke stap richting de Final Four met een 2-4 overwinning in Geleen. Eindhoven is daar al voor geplaatst en won in eigen huis van Groningen. Verder was Herentals te sterk voor Nijmegen en vertrok Luik met een ruime zege uit Den Bosch.

LummusLED Eindhoven Kemphanen - GIJS Groningen

Eindhoven en Groningen speelden een doelpuntrijk duel voor ruim driehonderd toeschouwers in het IJssportcentrum in de Lichtstad. Alleen al in de eerste periode werd zeven keer gescoord en toen scheidsrechter Ramon Sterkens voor de laatste keer op zijn fluitje blies stond er een eindstand van 10-5 op het scorebord. Kemphanen moet het daarbij de rest van het seizoen zonder de langdurig geblesseerde Mike Verschuren doen. Zijn oudere broer Nick had twee treffers in de wedstrijd. Dat goeld ook voor Tom Messie, Jorn van Soest en Damian Kluijtmans. De andere Eindhovense goals werden gescoord door Wilem Bless en Lucca Kluijtmans. Groningen zag Market Holy, Bauke ten Hoeve, Wesley Zoutman (2) en Rodney Kuiper scoren.Kemphanen staat daarmee met vier punten achterstand op Herentals op de tweede plaats in Poule A. Gezien de voorsprong van tien punten op Amsterdam met nog drie duels te gaan, gaat Kemphanen die plek ook niet meer inleveren. Groningen is al enige tijd uitgeschakeld voor de post-season, maar staat vooralsnog voorlaatste in Poule B, met drie punten voorsprong en een wedstrijd in de hand ten opzichte van Den Bosch.

Eaters Tijgers Beneliga Berteling Pohlman chase puck 01 2017

Laco Eaters Limburg - Amstel Tijgers

Amsterdam liet de belangrijke zege van zaterdag op Zoetermeer volgen door een 2-4 zege in Geleen. Marcel Kars had twee goals, terwijl Michael Mackie-Kwist een goal en twee assists voor zijn rekening nam. Ook Julian Berteling wist het net te vinden. De tegengoals kwamen van Kay Gielen en Lars van Sloun. De ontmoeting ging met een 2-2 stand de slotperiode in, maar treffers van Kars in de openingsfase van de derde doorgang en de goal van Berteling in de slotfase zorgden ervoor dat het team van speler/coach Josh Prudden het voordeel pakte. Eaters verloor recent al het uitzicht op deelname aan de Final Four, maar staat vooralsnog in een goede positie om de play-offs in de Beneliga te halen. De Limburgers hebben met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van zes punten op Leuven in de strijd om de vierde plaats in Poule B. Pikant daarbij is dat LEuven op de slotdag van de reguliere competitie in de Beneliga op bezoek komt in Geleen. Amsterdam heeft op zijn beurt een gat van zes punten met Zoetermeer in de strijd om plaatsing voor de Final Four om het kampioenschap.

Kwadro HYC Herentals - Ahoud Devils Nijmegen

Herentals pakte in eigen huis op zondag een 10-2 overwinning op Nijmegen. Voor de ploeg uit de Keizerstad, die het hele seizoen al kampt met blessures voor cruciale spelers, brengt het tweede seizoen in de Beneliga niet waarop was gehoopt. Na een sterke bekercompetitie waarin plaatsing voor de halve finales binnen handbereik lag, werd nog maar één keer gewonnen. Met zes punten, drie keer werd verloren in overtime, heeft de ploeg van Josh Mizerek de minste punten van alle deelnemers aan de competitie. Herentals koestert in de strijd om de eerste plaats in Poule A een voorsprong van vier punten op Eindhoven, maar deze twee ploegen komen elkaar op de slotdag van de Beneliga nog tegen. In de wedstrijd zondag hield Nijmegen de schade tot de slotperiode nog beperkt, maar incasseerde vijf goals in de slotperiode. Mitch Morgan en Jacob Laliberté hadden ieder twee goals namens HYC, voor wie ook Ben Coolen, Trevor Hunt, Ben Vercammen, Jenne van der Velde, Vincent Morgan en Dries Leirs doeltreffend waren. Mike Vedder en Thomas Stuart-Dant scoorden de Nijmeegse goals.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Bulldogs Liège

Luik haalde zondag een eenvoudige zege in Den Bosch. Deeg van Paul Vincent, die inmiddels alweer enige tijd als speler/coach fungeert, stond halverwege het duel al met 0-5 voor en eindigde de wedstrijd met 1-7. Den Bosch had maar veertien spelers op de sheet voor het duel. Bryan Henry had drie goals, terwijl ook Axel Milbas, Thomas Matheson, Jordan Gillet en Yoren De Smet succesvol waren. Vincent zelf had drie assists en staat na zes wedstrijden alweer op tien punten.