9 januari 201708:33

Door Joep Meijsen

Beneliga Zondag roundup

Herstel voor Hyc; Hanen blijven winnen; Vincent scoort in zege Luik

Eindhoven liet de zege van zaterdagavond tegen Herentals een dag later volgen door een overwinning in Tilburg. Herentals herstelde zich van de eerste verliespartij van het seizoen met een winstpartij in eigen huis tegen Den Haag en Paul Vincent keerde terug op het ijs voor Luik en hielp zijn ploeg aan de volle buit tegen Zoetermeer.

Bulldogs Liège - Silverdome Panters

Zoetermeer pakte in Luik in de eerste periode nog wel het voordeel via goals van Joy Turpijn en Teris Wright, maar slaagde er niet in dit voordeel vast te houden. Via treffers van Thomas Cheyne Matheson en Alexandre Bremer kwam Luik in de loop van de tweede periode langszij, om vervolgens in de slotperiode de winst naar zich toe te trekken. Garrett Brazzier, Akim Ramoul en uiteindelijk Paul Vincent zelf wisten Villehart Kuusamo te kloppen voor de 5-2 eindstand.

Tilburg Trappers - LummusLED Eindhoven Kemphanen

Eindhoven Kemphanen zette zondag de kroon op een sterk weekeinde met een 1-4 overwinning in Tilburg. De ploeg van coach Willem van de Kraak gaf de overwinning op Herentals van een dag eerder een goed vervolg. In de loop van de tweede periode gaf Tom Messie zijn ploeg de voorsprong, waarna Nick Verschuren de score namens Kemphanen later in de periode verdubbelde. Jeroen van den Broek deed enkele minuten later nog wat terug namens Trappers, maar in de slotperiode trok Kemphanen de overwinning definitief naar zich toe via goals van Mike Verschuren en nogmaals Nick Verschuren. De wedstrijd telde slechts tien strafminuten, een fractie van die van het duel van een dag eerder tegen Herentals.

KwadrO HYC Herentals - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag leed zondagavond in Herentals de derde nederlaag op rij. De ploeg uit de Hofstad was aan het Beneliga-seizoen begonnen met een reeks van negen zeges achter elkaar, maar die reeks werd op 23 december door Heerenveen gebroken. Herentals zag op zijn beurt de reeks overwinningen op zaterdagavond in Eindhoven aan zijn eind komen. Een dag later werd dit in eigen huis gevolgd door een 4-1 winstpartij tegen Den Haag. Yente Fransen en Mitch Morgan gaven hun ploeg in de eerste periode al het voordeel. Hoewel Alan van Bentem in de tweede doorgang de voorsprong van Hyc halveerde, trok Herentals via powerplaygoals van Trevor Hunt en Vincent Morgan in het slotstuk aan het langste eind.