Eaters Vs Flyers 2020 Juichen

15 september 202022:30

Door Joep Meijsen

Besluit Beneliga uitgesteld naar 30 september

De Nederlandse clubs in de Beneliga hebben uitstel gevraagd en gekregen rondom het besluit om dit seizoen deel te nemen aan de Beneliga. Clubs geven nu uiterlijk op 30 september uitsluitsel over wat mogelijk is dit seizoen.

De clubs hadden afgesproken vandaag de knoop door te hakken, maar hebben nu om extra tijd gevraagd om deelname aan de grensoverschrijdende competitie op duurzame wijze veilig te stellen. De organisatie achter de Beneliga en de Belgische clubs zijn hiermee akkoord gegaan. De Nederlandse clubs vrezen voor de financi√ęle gevolgen van de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Voorzitter Danny Micola van de Beneliga: ‚ÄėWe leven in een unieke tijd, die vraagt om het zorgvuldig afwegen van risico‚Äôs. Voor de Nederlandse clubs zijn inkomsten van betalende toeschouwers van groot belang. Dat betekent dat de huidige beperkingen relatief grote financi√ęle gevolgen hebben. Tegelijkertijd wil iedereen natuurlijk het liefst dat er gewoon ijshockey gespeeld wordt. Het derhalve goed dat de clubs onderzoeken op welke manier dat op een financieel verantwoorde wijze kan gebeuren.‚Äô

In augustus was al besloten dat de Nederlandse clubs in ieder geval niet voor 1 december aan de competitie zouden beginnen. In Belgi√ę wordt voor die tijd eerst een competitie om de Beker van Belgi√ę gespeeld. Hieraan doen de vier Belgische teams uit de Beneliga mee: Herentals, Leuven, Luik en Mechelen. Het lager spelende Kortrijk is de vijfde deelnemer.