3 augustus 200400:00

Door Joep Meijsen

'Beste competitie in jaren'

Voorzitter Jan de Greef van de Nederlandse IJshockeybond is blij met de terugkeer van Nijmegen op het hoogste niveau. 'We krijgen komend seizoen de beste competitie in jaren', zegt hij tegenover IJshockey.com.

De voorzitter van de NIJB heeft veel zin in het nieuwe seizoen. 'Ik kijk optimistisch naar de toekomst. We krijgen met Den Haag en Nijmegen twee clubs die terugkeren op het hoogste niveau. Daarmee komt het totaal weer op zes en wordt het een veel evenwichtigere competitie dan we de laatste jaren hebben gehad', zegt De Greef.

Hij wijst daarbij vooral op de Coupe der Lage Landen waar ook de Belgische clubs aan meedoen. 'De eindstand in die competitie is bepalend voor de play-offs in Nederland. Dat betekent dat de clubs iedere wedstrijd vol aan de bak moeten en dat ze elkaar niet meer per seizoen tig keer tegenkomen. Dat is een enorme verbetering.'

De Greef wijst ook op de plannen rond Oranje. 'We hebben een hele goede voorbereiding gepland. Daarbij mag ook best eens een compliment worden uitgedeeld aan een club als Amsterdam die fantastisch meewerkt. We gaan in Polen proberen de poule te winnen en dat gaat heel belangrijk worden voor het Nederlandse ijshockey.'

De uitgebreide voorbereiding van het Nederlandse ijshockeyteam betekent wel dat de internationals enige tijd uit de competitie worden genomen. 'Daar vinden we wel een oplossing voor', stelt De Greef vol vertrouwen. Dat geldt ook voor de plannen van Geleen om meer in het buitenland opgeleidde spelers op te stellen dan onderling is afgesproken. 'Dat lossen we op, maar niet via de pers', stelt hij.