Super Sunday is een hoogtepunt op de ijshockeykalender
Super Sunday is een hoogtepunt op de ijshockeykalender — © Joep Meijsen/IJshockey.com

25 november 202116:18

Door Joep Meijsen

Bij het IJs: Het is bijna Super Sunday

Voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland schrijft in zijn column Bij het IJs deze keer over de jeugdbekerfinales die komende zondag worden gespeeld in Tilburg. 'Wat er nu in ieder geval doorgaat is Super Sunday. En dat vind ik echt geweldig.'

Een jaar geleden moesten we de verschillende competities voor de tweede keer in dat jaar stil leggen. ‚ÄėWat gaat er nog wel door ?‚Äô, was toen een vraag die we haast wekelijks aan elkaar konden stellen. Wat er nu in ieder geval doorgaat is Super Sunday. En dat vind ik echt geweldig!

Super Sunday vindt komende zondag in Tilburg plaats.

Om 10.00 uur speelt de U15 van Hijs Hokij Den Haag tegen Red Eagles ’s Hertogenbosch.
Om 13.00 uur speelt de U17 van Hijs Hokij Den Haag tegen Smoke Eaters Geleen.

Wedstrijden waar ik graag bij aanwezig was geweest. Als voorzitter was dat waarschijnlijk ook nog wel mogelijk geweest. Maar het voelt niet goed om dat te doen. Het is niet noodzakelijk. Voor die jonge spelers maakt het echt niet uit of een bestuurder er is of niet. Bovendien zijn de nieuwe regels niet voor niks vastgesteld. Dus heb ik me daar aan te houden. Hoe moeilijk het soms ook te accepteren is. Maar dat accepteren wordt een stuk makkelijker als ik de besmettingscijfers zie, de uitgestelde operaties die mensenlevens kosten en de enorme werkdruk waaronder de mensen in de zorg lijden. Dan geldt: ‚ÄėAlleen samen krijgen we Corona er onder‚Äô. Voor de ouders, opa‚Äôs en oma‚Äôs, familie, vrienden en vriendinnen blijft het ondanks alles toch vervelend dat ze er niet bij mogen zijn. Dat ze hun favoriete spelers niet van dichtbij bezig kunnen zien op zulke belangrijke en vooral leuke momenten. Momenten die je vormen als kind. E√©n van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen of misschien wel van je carri√®re. Die je gaat winnen of verliezen. Zeker dat winnen zullen ze hun hele leven lang herinneren. ‚ÄėIn 2021 wonnen we in Tilburg'.

Hopelijk winnen we allemaal zondag. De één omdat de wedstrijd wordt gewonnen. De ander omdat de finale is behaald. De één om als referee of linesman op het ijs te staan. De ander om als vrijwilliger alles te verzorgen en in goede banen te leiden. Allemaal winnaars.

Waarschijnlijk winnen we als ‚Äėgedwongen-thuisblijvers‚Äô ook. De wedstrijden worden namelijk gestreamd. De wedstrijden zijn te zien via deze links. Zijn we op Super Sunday toch zo dicht mogelijk bij het ijs.

U15: https://youtu.be/ovHD7AFFHCs

U17: https://youtu.be/ILb3tCyP738

Voorzitter IJshockey Nederland


Jan Hopstaken