Capitals celebrate at home 1112

30 september 201209:17

Door Joep Meijsen

Bill Horton versterkt Amsterdam

Amsterdam presenteert zijn tweede aanwinst in luttele dagen. De hoofdstedelijke eredivisionist heeft ex-Leuven-verdediger Bill Horton onder contract genomen.

Dat meldt Amsterdam G's in een persbericht. Enkele dagen geleden werd ook al het aantrekken van Marcel Kars bekendgemaakt. Horton gaat in Amsterdam Bedrijfskunde en Management studeren en heeft zijn eigen transfer bekostigd. De verdediger kwam vorig jaar in negentien wedstrijden uit voor Leuven in de North Sea Cup. In die periode wist hij een goal en een assist op zijn naam te brengen alsmede 114 strafminuten. Met dat laatste aantal voerde hij geruime tijd de lijst met meestbestrafte spelers in de competitie aan.

Horton werd in Leuven vervangen door de Tsjech David Vychodil en wist daarna geen nieuwe club te bemachtigen. Eerder in de voorbereiding dit seizoen was de houder van een Amerikaans en een Canadees paspoort nog wel op proef bij Lausitzer Fuchse in Duitsland. Maar daar kreeg Horton geen contract aangeboden.

De fysiek sterke verdediger, een neef van Tim Horton de legendarische NHL-verdediger en grondlegger van een grote keten van koffiezaken in Canada en de VS, brengt een berg ervaring mee naar Canada. Hij speelde de afgelopen jaren voor verschillende clubs op lager profniveau in de VS en was actief op het derde niveau in Finland.

Na doelman Tim Knudsen en aanvaller Marcel Kars is Horton de derde nieuwkomer bij de Amsterdamse club. Met de tevens in Amsterdam woonachtige Duitser Tobias Kathan erbij heeft de formatie uit de hoofdstad nu drie van de maximaal zes importplekken bezet.