Div powerplay overzicht 2012

12 oktober 201221:43

Door Joep Meijsen

Blad Powerplay ten grave

De uitgever van het blad Powerplay stopt met de titel. Daarmee verdwijnt het enige pure ijshockeytijdschrift van de markt.

Dat laat uitgeverij All Sports Media weten. Abonnees die voor de tweede jaargang hebben betaald krijgen hun geld terug, maar hier kan enige tijd overheen gaan. ‚ÄėMaar we gaan iedereen terugbetalen‚Äô, zegt de uitgeverij tegen IJshockey.com.

Het einde van het blad komt niet onverwacht. De uitgave die compleet werd afgerond kort na het afgelopen seizoen is nooit gedrukt en uitgegeven. De hoofdredactrice had afgelopen zomer al de handdoek in de ring gegooid. Het blad had ongeveer duizend abonnees nodig om uit de kosten te komen en dat aantal is nooit gehaald.

Ook de advertentieverkoop leverde te weinig op, terwijl er ook nog oude schulden rond het televisieproject moesten worden betaald. Daardoor werd het project nooit rendabel. Ook het onregelmatige verschijnen droeg niet bij aan het draagvlak van de titel bij lezers, adverteerders en medewerkers.

Uiteindelijk is er één complete jaargang van het blad verschenen, al ging daar ruim een jaar overheen. Powerplay werd in december 2010 aangekondigd en het eerste nummer verscheen in januari 2011 rond de bekerfinale tussen Tilburg Trappers en Hijs den Haag. Het laatste nummer was een voorbeschouwing op de play-offs die in maart van dit jaar verscheen.

Sindsdien is er nog een volledig nummer gemaakt, met onder meer een terugblik op het WK van Oranje erin, maar dit nummer is dus nooit gedrukt. De uitgeverij zegt lange tijd in gesprek te zijn geweest met een partij die het blad eventueel wilde overnemen voor een doorstart. Daarom heeft de communicatie rond het einde van het blad op zich laten wachten.

All Sports Media gaat wel verder met het handbalblad dat ook wordt uitgegeven en dat commercieel succesvoller is. Het enige blad in Nederland dat nog regelmatig over ijshockey schrijft is nu het maandblad USA Sports.