SPLT2154

1 september 201819:49

Door Joep Meijsen

Bremerhaven bereikt als eerste finale in Thialf

Bremerhaven heeft als eerste club de finale van de Thialf Icehockey Cup bereikt. In de openingswedstrijd van het toernooi waren de Fischtown Pinguins de D√ľsseldorfer EG met 4-1 de baas.

Bremerhaven had het beste van de openingsfase van de wedstrijd, onder meer door drie vroege powerplays. Daarna nam DEG het heft in de ontmoeting meer in handen, maar tot doelpunten leidde het allemaal niet. Na twintig minuten spelen was het duel nog altijd doelpuntloos, waarbij het vooral de fans van de Pinguins waren die voor de stemming in de hal zorgden.

Na een half uur spelen was het Brock Hooton die de score opende, twee minuten later zorgde Chad Nehring op de powerplay voor de tweede treffer van de ploeg uit Bremerhaven. D√ľsseldorf kwam nog even terug in het duel via een prima uitgespeelde treffer van Christian Kretschmann, maar direct vanuit de face-off sloeg Nehring opnieuw zijn slag en werd de stand op 3-1 gezet.

In de slotperiode joeg D√ľsseldorf op de aansluitingstreffer, maar ondanks verschillende powerplays slaagde de ploeg hier niet in. Gaandeweg de periode zakte de moed uit de schaatsen van de DEG, waarna Jan Urbas de 4-1 voor zijn rekening nam. Als toetje werd het publiek nog op een klein opstootje voor het doel van Thomas P√∂perle getrakteerd.

Foto's: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)