Flyers thialf fisheye 1112

29 juni 201311:15

Door Joep Meijsen

Brock Matheson nieuwe defense Flyers

Friesland Flyers heeft de 26-jarige Canadese verdediger Brock Matheson vastgelegd. De verdediger komt over van Belfast Giants uit de hoogste Britse liga.

Matheson wordt door Flyers omschreven als een zeer degelijke verdediger, die houdt van directe duels, fysiek sterk is en altijd met veel inzet speelt. Matheson is de derde defensieve versterking voor Heerenveen. Eerder kwam Nick de Jong al over uit Heerenveen en maakte Dax van der Velden de overstap uit Amsterdam.

Matheson speelde vier seizoenen op het hoogste niveau college ijshockey in de Verenigde Staten voor Union College, waarbij hij het laatste jaar fungeerde als captain. In 141 wedstrijden kwam hij tot negen goals en vijftien assists. Zijn profdebuut maakte hij daarna in de American Hockey League voor Binghamton Senators, waar hij aan het einde van het seizoen twee wedstrijden speelde.

Het seizoen daarop kwam hij in de ECHL terecht bij de Stockton Thunder, waarbij hij ook nog voor korte tijd werd uitgeleend aan de Rochester Americans uit de AHL. Vorig jaar volgde zijn Europese debuut bij de Belfast Giants. Matheson had hier een goals en vier assists in vijftig wedstrijden.

Eerder al verlengde Flyers het contract van Andrew Krelove, waardoor de club nu twee van de vijf importslots gevuld heeft. Defensief staan verder ook nog Mark Hoekstra en Jeroen van Olphen onder contract. De club raakte wel Jurryt Smid kwijt aan Den Haag.