Nl bruijsten mitch okt vs it

28 oktober 201311:26

Door Joep Meijsen

Bruijsten maakt profdebuut in VS

International Mitch Bruijsten heeft afgelopen weekeinde zijn profdebuut gemaakt in de Verenigde Staten. De oud-speler van Geleen kwam uit voor de Mississippi Surge uit de SPHL.

Met zijn ploeg, die speelt in de kustplaats Biloxi, verloor Bruijsten de eerste twee wedstrijden, maar de jonge Nederlander nam wel een goal voor zijn rekening. Voor bijna 1500 toeschouwers schoot hij in de openingswedstrijd tegen de Louisiana IceGators na dertien minuten spelen in de tweede periode de 2-4 binnen.

Daarmee krijgen de ambities van Bruijsten om voet aan de grond te krijgen in de VS alsnog vleugels, nadat een eerdere poging om een contract af te dwingen bij de Stockton Thunder uit de ECHL niet was geslaagd. De SPHL geldt als een lagere profliga in het Noord-Amerikaanse ijshockey, met vooral teams in de zuidelijke staten. De Surge speelt in het Mississippi Coast Coliseum, waar ruim negenduizend toeschouwers een plekje kunnen vinden.

Bruijsten treft bij zijn nieuwe ploeg een oude bekende. Voormalig teamgenoot Mike Looby van Eaters heeft ook onderdak gevonden bij de Surge. De Surge vervolgt het seizoen komende vrijdag met een uitwedstrijd tegen de IceGators in het Cajundome. Een dag later volgt de thuiswedstrijd tegen Huntsville.