San Diego Gulls Defend The Nest

9 november 201908:56

Door Joep Meijsen

Buitenlandse Zaken: Derde zege op rij voor Sprong

In Buitenlandse Zaken vanmorgen aandacht voor drie Nederlanders in het buitenland. Daniel Sprong won in reguliere speeltijd, Nardo Nagtzaam won in overtime en Guus van Nes speelde gelijk.

Daniel Sprong

De San Diego Gulls met Daniel Sprong hebben vrijdagnacht hun derde overwinning op rij geboekt. Tegen de Bakersfield Condors werd het 5-2 voor de ploeg van de in Amsterdam geboren forward. Sprong kwam zelf niet op het scoreformulier voor, maar had wel vijf schoten op doel. De Gulls komen zondag weer in actie. Dan zijn de Barracuda uit San Jose de tegenstander. Ondanks de zege staat San Diego nog wel laatste in de Pacific Division, met drie punten achterstand op de Barracuda.

Foto: Twitter

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam won met EC Peiting met 4-5 in overtime van Höchstadt Alligators in de Oberliga Süd. Nagtzaam had twee assists, waaronder de eerste helper op de winnende treffer in de extra tijd van Simon Maier. Door de winst op de nummer laatst in de Oberliga Süd staat Peiting nu zesde met 23 punten uit 14 wedstrijden. Dat is maar twee punten vanaf de derde plaats. De ploeg ontvangt zondag in eigen stadion Blue Devils Weiden.

Guus van Nes

In het Amerikaanse college-ijshockey bestaat het gelijkspel nog en de Quinnipiac Bobcats speelden vannacht naar een 2-2 gelijkspel tegen Dartmouth. De Nederlandse international Guus van Nes had een schot op doel tijdens de ontmoeting, maar fungeerde niet in de goals van zijn ploeg. Nick Jermain en Ethan Leyh scoorden de treffers namens het team van Van Nes.