Nl dames kayleigh julie

12 maart 201612:58

Door Remco

Buitenlandse zaken: Play-downs in Zweden

IJshockey.com volgt de verrichtingen van landgenoten in het buitenland. In deze editie het laatste nieuws over de verrichtingen van de drie speelsters van het Nederlands vrouwenteam in Stockholm.

Zoë Barbier, Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed strijden met hun team SDE uit Stockholm voor lijfsbehoud in de Riksserien, het hoogste niveau in het Zweedse vrouwenijshockey. SDE eindigde het reguliere seizoen op de laatste plek en is daarom veroordeeld tot play-downs. Hierin strijden de twee laagst geklasseerden van de Riksserien met vier ploegen uit Division 1 in een dubbele competitie, waarbij de nummers één en twee volgend jaar in de Riksserien uitkomen.

Tot nu toe is SDE in topvorm en al bijna verzekerd van lijfsbehoud. De ploeg won de eerste zes wedstrijden en staat daarmee acht punten voor op de concurrentie met nog maar vier speelrondes te gaan. De nummer twee Sundsvall heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Julie Zwarthoed leidt de topscorerslijst met acht goals en vijf assists. Kayleigh Hamers tekende als verdedigster voor twee goals en vier assists en Zoë Barbier staat op twee assists in drie wedstrijden.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur speelt SDE uit tegen Sundsvall. Bij winst kan het niet meer fout gaan voor SDE. De drie internationals maken zich na het seizoen in Zweden op voor het WK voor de vrouwen in het Italiaanse Asagio van 4 tot en met 10 april.