Zwarhoed SDE 2017

26 oktober 201908:30

Door Joep Meijsen

Buitenlandse Zaken: Sprong wacht nog op eerste winst

Het was geen geweldige avond voor Nederlanders in het buitenland. Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Nardo Nagtzaam en Steve Mason verloren allemaal hun wedstrijden. Wel was er winst voor de vrouwen van SDE, met een treffer van Julie Zwarthoed.

Daniel Sprong

Daniel Sprong en de San Diego Gulls wachten nog altijd op hun eerste punten van het nieuwe seizoen. Vannacht verloor de ploeg de thuiswedstrijd tegen de Ontario Reign met 6-2. Chris Wideman en Simon Benoit scoorden de goals namens de Gulls. Sprong had twee schoten op doel en eindigde op -1. De Reign zijn nu de koploper in de Pacific Division met 11 punten uit zeven wedstrijden. San Digo wacht nog op het eerste punt van het nieuwe seizoen. Vannacht staan Ontario en San Diego opnieuw tegenover elkaar. Deze keer in Ontario, dat overigens niet de provincie in Canada is, maar een stad in Californi√ę tussen Los Angeles en San Bernardino.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en Dukla Michalovce hebben op het hoogste niveau in Slowakije hun thuiswedstrijd tegen Miskolc met 2-3 verloren in overtime. De wedstrijd telde niet alleen mee voor de Tipsport Extraliga, maar gold ook als de finale van de prestigieuze Tatra Cup die voor het begin van het seizoen gespeeld had moeten worden, maar vanwege ziekte van spelers werd uitgesteld. Michalovce stond lange tijd voor in het duel, maar stond het Hongaarse Miskolc toe om in de slotperiode langszij te komen en het duel in de extra speeltijd te beslissen. De volgende wedstrijd staat voor komende zondag op het programma als Dukla op bezoek gaat bij Poprad.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam had voor EC Peiting in de Oberliga S√ľd gisteren een goal en een assist, maar ging in eigen huis met 3-5 onderuit tegen SC Riessersee. Daardoor moet Peiting zijn tweede plaats op de ranglijst in de competitie overdoen aan Starbulls Rosenheim. Het is overigens buitengewoon spannend in de Oberliga S√ľd. Deggendorfer SC staat weliswaar vier punten voor op Rosenheim, maar daarna zijn er zes ploegen binnen vier punten van elkaar. Peiting gaat zondag op bezoek bij Selber W√∂lfe, dat net als de ploeg van Nagtzaam 18 punten heeft verzameld dit seizoen.

Steve Mason

Het was geen goede avond voor Steve Mason en EHC Winterthur. Thurgau stuurde de ploeg met een nederlaag van maar liefst 8-0 terug naar huis. Mason had twee schoten op doel, maar eindigde op -4 in het duel. Al binnen acht minuten vielen de eerste twee tegengoals en wisselde de coach van Winterthur zijn doelman, maar dat kon het verder oplopen van de score niet voorkomen. Zondag ontvangt Winterthur in eigen stadion HC Sierre.

Oranje-vrouwen

De vrouwen van SDE op het hoogste niveau in Zweden hebben een overwinning geboekt op Modo. In eigen huis werd het 2-1 in het voordeel van de ploeg met de verschillende Nederlandse internationals in de gelederen. Julie Zwarthoed scoorde het openingsdoelpunt in het duel en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de winst. Kayleigh Hamers had een assist op deze treffer. Savine Wielenga had vijf schoten op doel en won de meerderheid van haar face-offs. SDE staat met 18 punten uit 12 wedstrijden op de zesde plaats in de competitie met tien teams.