Phantoms Bulldogs Beker uitbraak 09 2017

23 september 201723:48

Bulldogs start met winst tegen Phantoms

Luik Bulldogs is het seizoen gestart met een overwinning in de Belgische bekercompetitie. De ploeg van coach Paul Vincent versloeg Antwerpen Phantoms met 4-6. Frank Neven en Alexandre Bremer scoorden beiden tweemaal voor de bezoekers.

Energiek begin

Beide ploegen waren klaar voor de openingswedstrijd aangezien de eerste periode in een vlot tempo werd gespeeld. Het spel golfde op en neer en vooral Antwerpen kwam energiek uit de startblokken. De eerste grote kans was echter voor Luik. De Nederlandse aanvaller in Luikse dienst Leon Pieper veroverde de puck achter het doel van goalie Arthur LeGrand maar stuitte daarna op de prima spelende LeGrand.

Na twee minuten kreeg de Canadees Cheyne Matheson de eerste straf en Antwerpen sloeg direct toe. De Poolse aanvaller Lukasz Bartak zorgde voor de openingstreffer.

Luik kwam gedurende de periode steeds beter in het spel. In de slotminuten kreeg Bulldogs de eerste powerplay van de wedstrijd waarvan anderhalve minuut zelfs met twee man meer. Het leverde Alexandre Bremer een enorme kans op maar de lange aanvaller mikte de puck in het zijnet.

Phantoms Bulldogs Beker kans Luik01 09 2017

Dure tik

Na de pauze was het Luik dat de boventoon voerde. Antwerpen had in de beginfase een aantal icings nodig om de puck uit het eigen vak weg te werken. Phantoms overleefde de sterke Luikse start wel. In de 23e minuut leek Antwerpen verder te moeten zonder aanvaller Kenneth Pittoors. De behendige forward schaatste op volle snelheid achter het doel van Tom Prodi en kon een opkrabbelende Luikse verdediger niet ontwijken. Pittoors bleef liggen op het ijs en greep naar zijn bovenbeen. Met behulp van ploeggenoten en verzorger werd de 27-jarige aanvaller naar de bank geholpen. Gelukkig keerde hij na een aantal minuten weer terug in de aanvalslinie.

In de 28e minuut verloor Phantoms wel een belangrijke aanvaller. Kevin de Winter werd door referee Kalse naar de kleedkamer gestuurd met een game misconduct. De Winter verloor zijn helm in een duel met Loris Darques. Even daarvoor had de Winter al een faire check uitgevoerd op Darques. Zonder helm probeerde de Winter terug te schaatsen richting spelersbank maar werd daarbij gehinderd door de Luikse verdediger. Na wat onenigheid deelde de Winter een ferme tik uit. Gevolg was 5 minuten powerplay voor Luik en een belangrijke aanvaller minder voor Phantoms. Daarna kreeg ook Jens Theunis nog een straf waardoor vier Luikse spelers het opnamen tegen drie Phantoms. De gelijkmaker viel al snel na de straf tegen Theunis. Een goede cross pass van Matheson werd afgerond door Bryan Henry.

Phantoms Bulldogs Beker De S Met 09 2017

Luik loopt uit

Twee minuten later kwam Luik voor het eerst op voorsprong nog tijdens de vijf minuten powerplay. De Canadees Nick Rivait behield goed het overzicht en bediende Frank Neven die simpel afrondde: 1-2. Net na het verstrijken van de major penalty bouwde Luik de voorsprong verder uit. Axl Milpas verrasste LeGrand met een schot in de korte hoek. Daarna kregen de bezoekers nog een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden maar Antwerpen haalde de pauze met een 1-3 achterstand.

Doelpuntrijk einde

Aan het begin van de laatste periode leek Luik de wedstrijd simpel te kunnen uitspelen. Alexandre Bremer scoorde tweemaal binnen een minuut: 1-5. Toch gaf Antwerpen zich niet zomaar gewonnen. Via doelpunten van opnieuw Bartak en Kenneth Pittoors kwam de thuisploeg terug tot 3-5. Pittoors toonde karakter want bij het verlaten van het ijs na de tweede periode leek de aanvaller bepaald niet zonder pijn. Luik besliste het duel na een straf tegen de Slowaakse importverdediger Marek Mravec. In de daaropvolgende powerplay scoorde Neven zijn tweede van de avond. Een goal van Pittoors in de slotminuut was daarom alleen goed voor de statistieken en voor de eindstand van 4-6.

Foto's: Donna Lundy