Sprong Scoort Tegen Nashville

6 januari 202007:38

Door Joep Meijsen

BZ: Daniel Sprong met 'bang' terug in NHL

Daniel Sprong had vannacht een goal en een assist namens Anaheim Duicks in de door zijn ploeg met 4-5 na een shootout gewonnen wedstrijd tegen de Nashville Predators.

Sprong had tijdens de wedstrijd een assist op het openingsdoelpunt van de wedstrijd van Adam Henrique en kwam in de tweede periode zelf tot scoren. Ryan Getzal bezorgde de ploeg uiteindelijk in de shootout het bonuspunt. Henrique had twee goals en een assist, Getzlaf drie assists. Sprong had twee schoten op doel, 16,26 minuten aan ijstijd en ruim vier minuten speeltijd op de powerplay. Hij eindigde op +2. Voor Sprong was het zijn tweede NHL-wedstrijd dit seizoen en zijn eerste punten. In december speelde hij al een uitwedstrijd bij de New York Rangers.

Voor Sprong was het zijn eerste NHL-goal sinds 5 april 2019 toen hij scoorde in het duel van de Anaheim Ducks tegen de LA Kings. De in Amsterdam geboren forward spendeerde het grootste deel van dit seizoen bij de San Diego Gulls in de American Hockey League, waar hij vrijdag nog in actie kwam in de 3-2 nederlaag tegen de Bakersfield Condors. Sprong had in dat duel een assist. Op zaterdag werd hij door de Ducks samen met zijn teamgenoot Kiefer Sherwood opgeroepen.