Daniel Sprong viert feest 201920 San Diego Gulls

1 december 201907:33

Door Joep Meijsen

BZ: Daniel Sprong scoort en wint

Daniel Sprong scoorde vannacht voor de San Diego Gulls en hielp daarmee zijn team aan een ruime zege op de Tucson Roadrunners. Ook Guus van Nes kwam in actie en wist te winnen. Voor de Nederlanse dames van SDE waren er punten gisteren, maar wel een verliespartij tegen een van de topclubs in de hoogste Zweedse vrouwendivisie.

Daniel Sprong

Daniel Sprong en de San Diego Gulls doorbraken vannacht een serie van drie nederlagen door in eigen huis met 6-2 te winnen van de Tucson Roadrunners. Ruim 6300 toeschouwers zagen de Gulls drie keer scoren in de openingsperiode, waarbij Daniel Sprong de derde treffer voor zijn rekening nam. Hij deed dit door de puck vanuit de draai in de verre hoek binnen te schieten.

De in Amsterdam geboren aanvaller had ook nog een assist op het laatste doelpunt van zijn ploeg in de slotperiode, waardoor hij de wedstrijd afsloot met twee punten. Voor Sprong was het zijn vijfde doelpunt van het seizoen en zijn eerste sinds 16 november. In totaal heeft hij nu vijf goals en acht assists in 18 wedstrijden voor de San Diego Gulls.

Foto: Instagram San Diego Gulls

Guus van Nes

Guus van Nes speelde de tweede wedstrijd van het weekeinde van de Quinnipiac Bobcats tegen de University of Massachussets en hielp zijn ploeg een serie van drie nederlagen op rij doorbreken. De Bobcats hadden een dag eerder nog met 3-0 verloren, maar pakten nu voor bijna drieduizend toeschouwers een 2-1 zege dankzij doelpunten van Nick Jermain en Alex Whelan. Van Nes had een schot op doel en eindigde met een +1.

SDE

De Nederlandse vrouweninternationals van SDE op het hoogste niveau in Zweden moesten het zaterdag opnemen tegen de nummer twee van de ranglijst Djurgardens en verloor uiteindelijk met 3-1. Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed pikten wel een assist op het enige doelpunt van SDE op, de openingstreffer van het duel na twee minuten van de Amerikaanse Amy Budde. De voorsprong bleef tot in de derde periode op het scorebord staan, maar drie tegengoals zorgden ervoor dat SDE met lege handen kwam te staan.