Nardo Nagtzaam Peiting

12 oktober 201907:16

Door Joep Meijsen

BZ: Dubbelklapper voor Nagtzaam

Dukla Michalovce verloor in de Slowaakse competitie met 2-1 in overtime van Banska Bystrica. Mike Dalhuisen scoorde het enige doelpunt namens zijn team. Guus van Nes opende het seizoen bij Quinnipiac met een overwinning, de San Diego Gulls van Daniel Sprong verloren dik en Nardo Nagtzaam had twee goals en een assist in de zege van Peiting.

Daniel Sprong

Daniel Sprong speelde met de San Diego Gulls zijn tweede wedstrijd in de American Hockey League. De in Amsterdam geboren forward en zijn ploeg verloren vannacht met 5-1 van San Jose Barracuda. Het enige doelpunt van San Diego werd op de powerplay gescoord door Hunter Drew. Sprong had één schot op doel en eindigde op -1 in het duel. Het farmteam van de Anaheim Ducks komt vannacht weer in actie. Tegen Stockton Heat gaan de Gulls op zoek naar de eerste zege van het seizoen.

Guus van Nes

De Bobcats van Quinnipiac University zijn hun seizoen begonnen met een 3-2 overwinning op American International College. De Nederlandse international maakte zijn officiële college-debuut nadat hij vorige week al in een oefenwedstrijd speelde namens zijn universiteit. Van Nes had twee schoten op doel in het duel. Vannacht krijgt Van Nes een nieuwe kans als beide ploegen elkaar opnieuw tegenkomen, dan in het Massmutual Center in Springfield, Massachussetts.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en Dukla Michalovce pakten gisteren een punt tegen Banska Bystrica. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna overtime de beslissing moest brengen. Na ruim een minuut spelen scoorde Jordan Hickmott het winnende doelpunt namens de tegenstander. Mike Dalhuisen scoorde zijn tweede treffer van het seizoen voor zijn club om te zorgen dat Michalovce in ieder geval een punt overhield aan het duel. Hij ziet nu op acht punten uit tien duels op het hoogste niveau in Slowakije. Zondag wacht de geboren Nijmegenaar een thuiswedstrijd tegen Zvolen. Met achttien punten uit tien wedstrijden staat Dukla nu op de vijfde plaats in de Extraliga, gelijk in punten met de tegenstander van zondag.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en Peining wonnen vrijdag met 6-2 van Höchstadt Alligators in de Oberliga Süd. Nagtzaam leverde met twee goals en een assist een belangrijke bijdrage aan de winst van zijn ploeg. Door de zege klimt Peiting naar de derde plaats van de ranglijst in de Oberliga Süd, achter Deggendorf en Riessersee. Zondag reizen Nagtzaam en zijn teamgenoten naar Rosenheim voor een duel tegen de lokale Starbulls.

Foto: Website EC-Peiting

Giovanni Vogelaar

Afgelopen donderdag al verloren Giovanni Vogelaar en Bregenzerwald in de Alps Hockey League met 6-2 van Sterzin/Vipiteno uit Italië. Vogelaar eindigde op -1 en had geen schoten op doel. De ploeg blijft daarmee op dit moment hekkensluiter in de internationale competitie met twee punten uit zes duels. Vanavond staat het duel tegen Steel Wings Linz in eigen stadion op het programma.

Steve Mason

EHC Winterthur van Steve Mason speelt vanmiddag op het tweede niveau in Zwitserland het duel tegen SC Langenthal. Eerder deze week kwam de ploeg uit tegen Ticino Rockets en won het duel met 3-4. Mason had geen punten in het duel en kwam op -2 uit in het duel. Winterthur staat nu op de achtste plaats in de competitie met 12 punten uit 10 wedstrijden. Langenthal is de nummer drie.