1806 0047

30 september 201912:30

Door Remco

BZ: Eef Gerritsen in Amerika, Dalhuisen en de Oranjevrouwen blijven imponeren

In onze wekelijkse rubriek Buitenlandse Zaken aandacht voor prestaties van landgenoten in het buitenland. Deze week kijken we naar de verrichtingen van Eef Gerritsen in de Verenigde Staten en in Europa blijven de teams van Mike Dalhuisen en de Oranjevrouwen Hamers, Wielenga en Zwarthoed winnen.

Eef Gerritsen

Eef Gerritsen vertrok vorig seizoen vanuit Nijmegen naar de Verenigde Staten. Gerritsen is tevens jeugdinternational van Oranje met twee WK’s U18 op zijn naam. Voor Oranje U18 scoorde de Nijmegenaar zes goals in tien WK-wedstrijden. De inmiddels 19-jarige aanvaller had eerder al in het buitenland gespeeld; bij Essen in de Duitse jeugdliga DNL en bij het Amerikaanse jeugdteam 95 Giants uit Massachusetts. Vorig seizoen na zijn vertrek uit Nijmegen, speelde Gerritsen voor de New Hampshire Jr. Monarchs in de USPHL, een onafhankelijke jeugdliga in Amerika.

Dit seizoen komt Gerritsen uit voor Junior Bruins in de USPHL Premier, het op Ă©Ă©n na hoogste niveau in de USPHL. Gerritsen is uitstekend begonnen aan het seizoen met twee goals in vier wedstrijden. Zijn ploeg verloor de eerste twee wedstrijden van Utica Comets, maar dit weekend won Junior Bruins tweemaal. Zaterdag was de ploeg van Gerritsen met 2-1 te sterk voor South Shore Kings en zondag was er een 4-3 zege op New Hampshire Jr Monarchs, de oude ploeg van Gerritsen.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen beleefde een prima zondag in de Slowaakse competitie. Dalhuisen won met zijn ploeg Michalovce de topper van Slovan Bratislava met 4-3 . Hierdoor komt debutant Michalovce op de tweede plek op de ranglijst met 14 punten uit 6 wedstrijden. Koploper Kosice heeft staat bovenaan met 15 punten, maar ook met Ă©Ă©n wedstrijd meer gespeeld.

Oranjevrouwen in Zweden

Savine Wielenga, Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed speelden vrijdagavond met SDE de derby tegen AIK. SDE kwam fantastisch uit de startblokken en pakte binnen twaalf minuten een 0-3 voorsprong. Kayleigh Hamers scoorde haar eerste goal van het seizoen en Savine Wielenga was goed voor alweer haar derde doelpunt. Wielenga zorgde ook nog eens voor een assist, Julie Zwarthoed tekende voor de assist op het doelpunt van Wielenga. Later in de wedstrijd zou ook Hamers nog een assist pakken op het vierde doelpunt van SDE.

AIK kwam in de derde periode nog terug tot 3-4, maar SDE wist de voorsprong vast te houden. Dankzij deze knappe zege staat SDE nu op de derde plek in de SDHL met 12 punten uit 5 wedstrijden. De samenvatting is te bekijken via deze link.

Volgende week wacht een ontmoeting met koploper HV71 op zaterdag. Een dag later moet SDE alweer aantreden tegen Göteborg.

Nardo Nagtzaam

Voor Nardo Nagtzaam en zijn EC Peiting is de Oberliga Süd van start gegaan met één overwinning en één nederlaag. Op vrijdag was Peiting met 6-0 te sterk voor Lindau, Nagtzaam was goed voor een goal en een assist. Zondag won Eisbären Regensburg echter met 4-2 van Peiting. Vrijdag kreeg Nagtzaam bij zijn competitiedebuut bezoek van twee Trappers-fans uit Nederland:

Giovanni Vogelaar

Voor EC Bregenzerwald, de nieuwe ploeg van Giovanni Vogelaar, blijft het een moeilijke start. Afgelopen week verloor Bregenzerwald op donderdag met 4-3 van EC Lustenau in de strijd om de Oostenrijkse competitie. In de Alps Hockey League was zaterdag de Italiaanse ploeg Ritten met 7-5 te sterk. Vogelaar wist in beide wedstrijden te scoren, in de Alps Hockey League staat Vogelaar nu op drie goals en een assist na vier wedstrijden. Zijn ploeg wacht na vier wedstrijden nog op het eerste punt, Bregenzerwald staat samen met Liwest Linz II op de laatste plek.

Foto Robert Bro (www.blende47.com)

Vogelaar Bregenzerwald 28 09 2019

Jay de Ruiter

Vorige week hadden we aandacht voor de geweldige start van Jay de Ruiter in de Eastern Hockey League. Ook afgelopen week deed de Ruiter het prima met zijn ploeg Team Maryland. Vorige week maandag won Team Maryland met 4-1 van Philadelphia Jr Flyers en was de Ruiter goed voor een assist. Gisteravond won Maryland met 4-7 tegen Railers Jr Hockey Club mede dankzij een treffer van onze landgenoot. Na zeven wedstrijden staat de Ruiter nu op zes goals en vijf assists. Zijn ploeg Maryland staat nu tweede in de Mid-Atlantic Conference van de EHL met 9 punten uit 7 wedstrijden.