Kayleigh Hamers Scoort Voor Sde

23 november 201908:33

Door Joep Meijsen

BZ: Hamers scoort in overtime

Kayleigh Hamers won de wedstrijd in overtime voor haar club in Zweden, Nardo Nagtzaam had een assist in weer een zege voor Peiting. Minder goed nieuws was er vrijdag voor de teams van Mike Dalhuisen en Guus van Nes. Ook Giovanni Vogelaar verloor deze week.

SDE

De Nederlandse vrouweninternationals die voor SDE uitkomen op het hoogste niveau in Zweden wonnen hun wedstrijd tegen Brynäs in overtime. De winnende goal in de extra tijd werd gescoord door de Nederlandse Kayleigh Hamers. Eerder al had Julie Zwarthoed in de slotminuut van het duel voor de 3-3 gezorgd om zo de overtime af te dwingen. Hamers pikte ook nog twee assists op, terwijl ook Savine Wielenga een 'helper' had op het winnende doelpunt van Hamers.

Tevens maakte Marée Dijkema haar debuut voor SDE op het hoogste niveau. De international speelt sinds dit seizoen voor SDE maar kwam tot gisteren uit voor het tweede team van SDE.

Foto: Instagram

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam pikte vrijdagavond weer een assist op voor Peiting, dat in de Oberliga S√ľd de uitwedstrijd bij Sonthofen Bulls met 1-3 wist te winnen. Simon Maier scoorde twee keer voor Peiting, Daniel Reichert nam de andere goal voor zijn rekening. Voor Peiting betekende het de voortzetting van een goede serie waarbij in de laatste vijf wedstrijden slechts √©√©n keer werd verloren. Nagtzaam zit voor het seizoen op 10 goals en 19 assists.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en Dukla Michalovce verloren met 1-2 van Trencin in het duel van twee Dukla's. Trencin kwam al vroeg op voorsprong via McCormick, Safaralejev maakte in de openingsfase van de tweede periode gelijk, maar via Alderson pakte Trencin de voorsprong tien minuten later terug. Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt, nadat Michalovce richting het einde van de wedstrijd enkele kansen op de powerplay liet liggen. Zondagavond is Banska Bystrica de volgende tegenstander voor Michalovce.

Guus van Nes

De Quinnipiac Bobcats met Guus van Nes verloren vannacht met 2-1 van Cornell Big Red. De enige goal van zijn ploeg werd gescoord door Nick Jermain, die zijn vijfde treffer van het jaar liet noteren. De Bobcats hebben nu een 'record' van 6 zeges, 5 nederlagen en een gelijkspel dit seizoen. De verliespartij tegen Cornell komt na twee zeges vorige week. De volgende wedstrijd voor de Bobcats is vannacht tegen Colgate.

Giovanni Vogelaar

EC Bregenzerwald had donderdag een matige dag uit bij Red Bulls Junior, het tweede team van Salzburg. De ontmoeting eindigde in een 15-1 nederlaag. Max Tjernström had vier goals en een assist en Filip Varjcka drie goals en twee assists. Vogelaar had twee schoten op doel, maar bleef puntloos tijdens het duel. Vandaag staat een ontmoeting met Vienna Capitals Silver op het programma, dat één plek boven Bregenzerwald staat op de ranglijst in de Alpen Hockey League.