Nardo Nagtzaam Peiting

16 november 201907:26

Door Joep Meijsen

BZ: Negende treffer voor Nagtzaam

Nardo Nagtzaam pikte zijn negende goal van het seizoen op in een zege voor Peiting in de Oberliga SĂĽd. Daniel Sprong en de San Diego Gulls zetten hun goede november voort met een ruime zege, Mike Dalhuisen haalde met zijn team een punt, Guus van Nes wist te winnen en Steve Mason verloor. Giovanni Vogelaar kreeg te maken met overmatige sneeuwval.

Daniel Sprong

De San Diego Gulls houden de goede vorm van de laatste anderhalve week vast en hebben vannacht met 6-2 gewonnen van de Ontario Reign. Het was de zesde overwinning in zeven wedstrijden deze maand voor de ploeg van de in Amsterdam geboren Daniel Sprong. Chris Wideman had voor ruim 9300 toeschouwers twee goals en een assist namens de San Diego Gulls. Sprong had liefst negen schoten op doel tijdens de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. Wel had hij een assist op de treffer van Blake Pietila, de zesde 'helper' van het seizoen voor Sprong. Het was de vierde treffer van de wedstrijd voor de Gulls, die vannacht in eigen huis op dezelfde tegenstander treffen.

Guus van Nes

Guus van Nes nam het vannacht met de Quinnipiac Bobcats op het het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten op tegen de Union Dutchmen, een toepasselijke tegenstander voor de Nederlandse international. De ploeg van Van Nes won de ontmoeting voor bijna drieduizend toeschouwers met 2-1. Karlis Cukste en Wyatt Bongiovanni scoorden de goals in de wedstrijd. Met de winst doorbrak Quinnipiac een negatieve reeks. Het was de eerste zege sinds 27 oktober. Vannacht staat de thuiswedstrijd tegen Rensselaer op het wedstrijdschema.

Mike Dalhuisen

Dukla Michalovce van Mike Dalhuisen haalden tegen de nummer drie van de ranglijst een punt door penaltyshots te halen tegen Kosice. De ploeg van de Nederlander kwam in de slotfase, ondanks een straf tegen Dalhuisen, via een goal van Konsta Mesikammen op 2-2 om de extra tijd af te dwingen. Zondagmiddag staat de uitwedstrijd bij Nové Zamsky op het programma.

Steve Mason

Steve Mason en EHC Winterthur krijgen de vorm maar niet te pakken op het tweede niveau in Zwitserland. De ploeg van de Nederlandse international verloor met 2-3 van Visp en raakt daarmee steeds verder verwijderd van een plek in de play-offfs. Met 18 punten uit 20 wedstrijden staat de ploeg nu op de tiende plaats met een gat van zes punten met de nummer acht. Mason had een schot op doel in het duel en eindigde in de plus/minus neutraal.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam won met EC Peiting de thuiswedstrijd tegen Blue Devils Weiden met 3-0. De Nijmeegse aanvaller van Peiting scoorde zijn negende goal van het seizoen en blijft daarmee hoog in de topscorerslijst van de Oberliga SĂĽd. Nagtzaam speelde vijftien wedstrijden en verzamelde in totaal 27 punten. Daarmee hoeft hij alleen Thomas Greilinger van Deggendorf voor te laten gaan. De ploeg staat bovendien op een solide vierde plaats in de twaalf teams tellende competitie op slechts twee punten van de tweede plaats.

Giovanni Vogelaar

Giovanni Vogelaar kwam deze week niet in actie met EC Bregenzerwald. De ploeg had een uitwedstrijd tegen Val Pusteria in Italië op het programma staan en zat al in de bus toen de mededeling kwam dat de wedstrijd werd afgelast vanwege de weers- en sneeuwomstandigheden. Daarbij ontstonden onder meer problemen met de stroomvoorziening.