Noah Muller St Michaels College

14 januari 202008:19

Door Joep Meijsen

BZ: Onderscheiding voor Noah Muller

In de rubriek Buitenlandse Zaken deze week aandacht voor onder meer Daniel Sprong, Steve Mason, Mike Dalhuisen en Guus van Nes. Daarnaast kijken we naar oud-jeugdinternational Noah Muller, die met een sterk seizoen bezig is voor St. Michael's College in de Verenigde Staten.

Daniel Sprong

De Anaheim Ducks van Daniel Sprong zijn niet bepaald bezig aan het sterkste deel van hun seizoen. Tot nu toe in Januari won de ploeg alleen de wedstrijd tegen Nashville na een shootout, maar waren er nederlagen tegen Arizona, Columbus, Dallas, Chicago en St. Louis. Die laatste vannacht werd met 4-1 verloren en was de vierde nederlaag op rij voor de club en de negende thuisoverwinning op rij voor de Blues. Daniel Sprong had 14.24 minuten ijstijd, waarvan 1.48 op de powerplay. De in Amsterdam geboren forward had twee schoten op doel, maar bleef puntloos.

Daniel Sprong II

Sprong maakte op 5 januari zijn rentree in de NHL bij de Ducks, nadat hij ook eind december al een wedstrijd had gespeeld voor de club. In zijn eerste wedstrijd, tegen Nashville, pakte hij direct een goal en een assist. In de afgelopen wedstrijden slaagde hij er echter niet in punten te scoren. Nashville is ook de volgende tegenstander voor de Ducks op 16 januari. Een dag later staat nog de ontmoeting tegen Carolina op het programma, waarna een langere pauze volgt vanwege de all star break in de NHL.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen maakte onlangs binnen Slowakije een transfer. Hij wisselde Michalovce in voor het hoger gekwalificeerde HC Poprad. Afgelopen weekeinde maakte de geboren Nijmegenaar zijn debuut voor zijn nieuwe club met twee zeges in de Tipsport-liga.Tegen rivaal Trencin werd met 3-1 gewonnen, terwijl twee dagen later een 3-4 zege uit bij Mikulas werd geboekt. Dalhuisen had in totaal negen schoten op doel en kreeg respectievelijk ruim 20 en bijna 18 minuten ijstijd.

Steve Mason

International Steve Mason vierde gisteren zijn 32e verjaardag. Met zijn club EHC Winterthur leed hij echter afgelopen weekeinde weer twee nederlagen. Uit bij GCK Lions werd het 4-0 en thuis tegen HC Sierre kwam de comeback te laat en verloor de ploeg met 3-4. Mason had zelf in die laatste wedstrijd drie schoten op doel, pikte een assist op en noteerde een positieve +/- van +3. Voor het seizoen zit de Nederlander nu op 3 goals en 7 assists in 30 wedstrijden op het tweede niveau in Zwitserland.

Guus van Nes

Guus van Nes pikte afgelopen weekeinde in de wedstrijd van Quinnipiac op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten zijn derde assist van het seizoen op in de 3-2 zege voor zijn universiteit bij St. Lawrence. De assist was op het openingsdoelpunt van Quinnipiac tijdens een powerplay in de tweede periode. Van Nes heeft voor het seizoen nu een goal en drie assists.

Giovanni Vogelaar

Giovanni Vogelaar en EC Bregenzerwald wachten nog op de eerste zege in2020. De ploeg verloor sinds 30 december vier wedstrijden op rij, maar kwam afgelopen weekeinde niet in actie. Vandaag staat voor Vogelaar en zijn teamgenoten de lastige uitwedstrijd tegen koploper Olimpije Ljubljana op het programma. De wedstrijd begint om 19.15 uur.

Noah Muller I

De voormalige Nederlandse jeugdinternational Noah Muller, inmiddels 21 jaar oud, speelt zijn derde seizoen voor Saint Michael's College op NCAA III-niveau in de Verenigde Staten. Deze week werd hij onderscheiden op de zogenoemde Honor Roll van de week in de Northeast-10-competitie. Muller had drie goals en een assist tijdens de week voor zijn ploeg. Voor het seizoen zit hij in dertien wedstrijden op vijf goals en zeven assists. Hij scoorde een hattrick namens de Purple Knights tegen Post.

Noah Muller II

De in Amsterdam geboren Muller verhuisde als jonge speler naar Duitsland, waar hij uitkwam voor Keulen en DĂĽsseldorf. In 2017-18 verhuisde hij naar noord Amerika, waar hij dus uitkomt voor St. Michael's College. Hij is daar bezig aan zijn productiefste seizoen tot nu toe. Muller was de afgelopen jaren een vaste keuze in de U18 en U20-selecties van het Nederland team. Hij werd dit seizoen al Ă©Ă©n keer eerder onderscheiden via plaatsing op de Honor Roll. St. Michael's College speelt in Colchester in de Amerikaanse staat Vermont.

Foto: Website St. Michael's College