Vogelaar Bregenzerwald 09 2019

30 november 201908:00

Door Joep Meijsen

BZ: Punten voor Dalhuisen, Nagtzaam en Vogelaar

Het was een weinig succesvolle week voor Nederlanders in het buitenland met verliespartijen voor Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Steve Mason, Nardo Nagtzaam en Giovanni Vogelaar. Laatstgenoemde had wel twee assists, Dalhuisen kwam tot scoren en Nagtzaam pikte ook een 'helper' op.

Daniel Sprong

Daniel Sprong en de San Diego Gulls verloren vannacht hun derde wedstrijd op rij. De Ontario Reign, het farm team van de Lost Angeles Kings, won in eigen huis met 2-1. Lance Bouma en Martin Frk scoorden de goals namens de Reighn, Alex Dostie had eerst de Gulls op voorsprong gebracht. Daniel Sprong had een schot op doel, maar figureerde niet op de scoresheet.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen had eerder deze week een wedstrijd tegen Zvolen en kwam opnieuw tot scoren. Op de powerplay bracht hij zijn ploeg al na minder dan twee minuten spelen op voorsprong. Het team verloor de wedstrijd echter uiteindelijk met 5-2 van de nummer vier van de ranglijst.

Steve Mason

Bij Steve Mason en EHC Winterthur gaat het al niet veel beter op het moment. De ploeg heeft een paar overwinningen nodig om terug te komen in de play-offs op het tweede niveau in Zwitserland en maakte het de nummer vier van de ranglijst, Olten, lastig. Echter uiteindelijk stond er een 5-4 nederlaag op het scorebord. Mason was niet betrokken bij de doelpunten.

Nardo Nagtzaam

Ook Nardo Nagtzaam en EC Peiting slaagden er niet in om te winnen. In de topper tegen traditionsverein EV FĂĽssen werd met 3-2 verloren. De eerste vier goals werden gescoord in de openingsperiode en Nagtzaam had een assist op de gelijkmakende 2-2 voor Peiting. De winnende goal werd na zeven seconden in de derde periode gescoord door Tobias Meier.

Giovanni Vogelaar

Giovanni Vogelaar heeft een nieuwe teamgenoot bij EC Bregenzerwald. Het gaat om de 30-jarige Zweedse aanvaller Johan Lorraine die in eigen land op het tweede en derde niveau speelde en de afgelopen jaren actief was op het tweede niveau in Tsjechië, het hoogste niveau in Slowakije, de Alpen Liga en zelfs de DEL2. Eerder deze week verloor de ploeg met 6-3 van Zeller Eisbären uit Zell am See. Vogelaar had twee assists in het duel.