Gallery image

19 oktober 201909:40

Door Joep Meijsen

BZ: Sprong scoort, maar verliest opnieuw

Daniel Sprong scoorde vannacht zijn eerste treffer van het seizoen, maar leed een stevige nederlaag. Ook Giovanni Vogelaar en Steve Mason hadden punten in verlieswedstrijden voor hun teams. Mike Dalhuisen won met zijn ploeg wel, terwijl Guus van Nes en Quinnipiac tegen hun eerste nederlaag aanliepen. Nardo Nagtzaam en Peiting zetten hun sterke seizoen verder voort.

Daniel Sprong

Daniel Sprong scoorde vannacht zijn eerste goal van het nieuwe seizoen. De in Amsterdam geboren forward kwam uit voor San Diego Gulls in de American Hockey League tegen Stockton Heat. De treffer viel na ruim 12,5 minuut spelen in de slotperiode op een moment dat Gulls al op een 5-0 achterstand stonden. Sprong had maar liefst acht schoten op doel in het duel, met afstand het meeste voor zijn ploeg en eindigde ondanks de ruime nederlaag in de +/- op 0.

Het was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de club. Sprong scoorde zijn treffer op de backhand, maar komt nu pas volgende week vrijdag weer in actie als Ontario op bezoek komt in de arena in San Diego.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en Dukla Michalovce doorbraken vrijdagavond een serie van drie nederlagen op rij in met een 4-1 overwinning op Boedapest. Jakub Linet scoorde drie keer namens de club van Dalhuisen, die zelf geen punten pakte, maar wel tegen zestien strafminuten opliep. Zondag komt de ploeg opnieuw in actie. Dan staat de uitwedstrijd bij Mikulas op het programma.

Guus van Nes

Guus van Nes en de Quinnipiac Bobcats leden hun eerste nederlaag van het seizoen. Tegen Maine werd met 4-2 verloren. De Nederlandse student-atleet speelde de volledige wedstrijd, had drie schoten op doel, maar wacht nog op zijn eerste college-punt. Vannacht staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar.

Archieffoto: Rob Rasmussen/website Quinnipiac

Steve Mason

Steve Mason had een assist en twee schoten op doel voor EHC Winterthur in de wedstrijd tegen Olten. De ontmoeting ging echter met 6-3 verloren, waardoor Winterthur zakt naar de tiende plaats op de ranglijst van de twaalf ploegen tellende tweede divisie in Zwitserland. Dinsdag staat het volgende duel op het programma, tegen GCK Lions uit KĂĽsnacht.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting wonnen vrijdag na penaltyshots van EV FĂĽssen en komen daarmee op zestien punten uit acht wedstrijden in de Oberliga SĂĽd. Peiting staat daarmee op de tweede plaats van de ranglijst achter het dominante Deggendorfer SC. Voor ruim 1200 toeschouwers had Nagtzaam een goal en een assist in het duel.

Giovanni Vogelaar

Giovanni Vogelaar had twee assists namens EC Bregenzerwald in de 6-4 nederlaag tegen Gherdena in de Alps Hockey League. Hij liep bovendien tegen twee strafminuten op in het duel. De Nederlandse verdediger en zijn ploeg blijven hierdoor op de zestiende plaats staan in de achttien teams tellende grensoverschrijdende competitie.