San Diego Gulls Fight Cancer

24 november 201907:32

Door Joep Meijsen

BZ: Twee assists voor Vogelaar

Daniel Sprong verloor met de Gulls op Hockey Fights Cancer-night, Giovanni Vogelaar droeg met twee assists bij aan het halen van een punt voor Bregenzerwald en ook de Oranjevrouwen van SDE kwamen weer in actie.

Daniel Sprong

Daniel Sprong had zaterdagnacht vijf schoten op doel op eigen ijs tegen de Stockton Heat, maar kwam niet tot scoren in de door de San Diego Gulls met 4-1 verloren wedstrijd. Voor 6300 toeschouwers in de Pechanga Arena in San Diego scoorde alleen Jack Kopacka voor de ploeg van de Nederlander. Zac Leslie, Mason Morelli, Glenn Gawdin en Byron Froese scoorden voor de tegenstanders. Woensdag is de volgende wedstrijd. San Diego speelde ter gelegenheid van Hockey Fights Cancer in speciale shirts.

Foto: Instagram San Diego Gulls

Giovanni Vogelaar

EC Bregenzerwald van Giovanni Vogelaar haalde tegen de Vienna Capitals een punt, maar verloor uiteindelijk na penaltyshots, 4-5. De Nederlandse international had twee assists in de wedstrijd. Door het uiteindelijke verlies blijft de ploeg op de zeventiende plaats staan in de achttien teams tellende competitie en wordt de marge met de nummer zestien, de ploeg uit Wenen, vergroot naar vijf punten.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen van SDE op het hoogste niveau in Zweden konden hun winst van vrijdag geen vervolg geven tegen Leksands. De ploeg heeft sinds de entree van Maree Dijkema inmiddels vier Nederlanders in de ploeg, maar kon het niet bolwerken op zaterdag en verloor met 3-1. De Canadese Brooke Boquist had een goal en een assist voor Leklands.

Guus van Nes

De Quinnipiac Bobcats van Guus van Nes verloren voor de tweede keer dit weekeinde. Colgate was met 3-1 te sterk voor de ploeg van de Nederlander. Het enige doelpunt van de Bobcats werd in de tweede periode op de powerplay gescoord door Peter DiLiberatore. Van Nes ontbrak in de opstelling van zijn ploeg. Op Black Friday speelt de ploeg zijn volgende wedstrijd, de Umass Minutemen zijn dan twee dagen op rij de tegenstander.