Ec bregenzerwald wint

13 oktober 201909:15

Door Joep Meijsen

BZ: Zeges voor Van Nes en Vogelaar

Van de Nederlanders in het buitenland waren er op zaterdag overwinningen voor Guus van Nes en Giovanni Vogelaar en verliespartijen voor Daniel Sprong en Steve Mason.

Daniel Sprong

Het seizoen van Daniel Sprong en de San Diego Gulls komt nog altijd niet lekker op gang in de American Hockey League. Vannacht verloor de ploeg ook zijn derde wedstrijd. Tegen Stockton werd het 5-3. Sprong zelf had twee schoten op doel in de wedstrijd, maar was niet bij de doelpunten van zijn ploeg betrokken. Hij beĂŻndigde de wedstrijd op -3 in de plus/minus. Vooralsnog heeft hij dit seizoen in drie wedstrijden alleen een assist op zijn naam uit de openingswedstrijd van het seizoen tegen Bakersfield.

Het duurt nu weer een paar dagen voor de San Diego Gulls weer in actie komen. Komende vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma als de Stockton Heat op bezoek komen.

Guus van Nes

Met Guus van Nes en Quinnipiac gaat het een stuk beter. De ploeg liep vannacht in het tweede duel tegen American International College in de openingsfase tegen een 2-0 achterstand aan, maar maakte dit goed door drie keer achter elkaar te scoren en daarmee voor de tweede keer in twee dagen te winnen. Guus van Nes had twee schoten op doel.

Voor de Nederlandse student op volledige ijshockeybeurs wacht komende vrijdag de thuiswedstrijd tegen Maine.

Steve Mason

De vormcrisis bij EHC Winterthur, waar de Nederlandse international Steve Mason een tijdelijk contract tekende, duurt voort. De ploeg verloor zaterdag met 2-5 van SC Langenthal en zakt daarmee op de ranglijst naar een plek die geen recht meer geeft op deelname aan de play-offs.

Mason had een schot op doel en eindigde in de plus-minus als Ă©Ă©n van de vier spelers positief. Woensdag wacht de ploeg de kans op revanche in een uitwedstrijd tegen Langenthal, een ontmoeting die live te zien is via My Sports.

Giovanni Vogelaar

EC Bregenzerwald had wel een goede zaterdagavond. Tegen hekkensluiter Steel Wings Linz werd een dikke 7-2 overwinning geboekt waardoor de ploeg een plek stijgt op de ranglijst en voorzichtig omhoog kan kijken naar de middenmoot in de Alpen Hockey Liga. Vogelaar was niet bij de doelpunten betrokken.

Foto: Twitter EC Bregenzerwald