Trappers stappegoor fisheye binnen 112

23 november 201311:14

Door Joep Meijsen

Canadese verdediger voor Tilburg

Tilburg Trappers heeft een opvolger gevonden voor Jonathan Zion. Het gaat om de 26-jarige Canadees Jeff Terminesi, die tot nu toe dit seizoen in de Poolse competitie speelde.

Terminesi speelde vier jaar voor Mercyhurst University, de universiteit waar nu Nardo Nagtzaam speelt. Nagtzaam trad daar aan één seizoen na het vertrek van Terminesi. In vier jaar op het hoogste universiteitsniveau kwam hij tot 138 wedstrijden, waarin hij vijftien keer scoorde en vijftig assists voor zijn rekening nam.

Voor zijn overstap naar de universiteit kwam de verdediger uit op lager jeugdniveau in Canada. In zijn laatste jaar bij Mercyhurst maakte hij ook kortstondig zijn profdebuut. Die loopbaan ging pas echt van start in 2011-12 toen hij voor Tulsa Oilers in de CHL een compleet seizoen speelde. In 66 wedstrijden pakte hij 8 goals en 37 assists.

Vorig jaar volgde de overstap naar Europa. In Denemarken kwam hij uit voor Rodovre, waar hij in 53 wedstrijden zes goals en veertien assists had. Polen vormde zijn volgende stap. Bij KH Sanok had hij vijf punten in twintig wedstrijden alvorens hij bij Tilburg tekende.

We zijn bij het aantrekken van Jeff niet over √©√©n nacht ijs gegaan‚Äô, vertelt Ren√© de Hondt van Tilburg. ‚ÄėAl onze contacten bevestigden het verhaal dat we zelf al kenden. Een grote, fysiek sterke en positief ingestelde defenseman met een goede eerste pass en uitstekend op de powerplay. Verder is hij positioneel erg sterk en verliest hij zijn verdedigende taken niet uit het oog. Zo omschreven de goalies in R√łdovre hem als ‚Äėhun favoriete defense‚Äô.