9 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Canadezen voor Trappers

Tilburg Trappers heeft de eerste twee namen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 26-jarige aanvaller Daryl Bat en de ervaren 29-jarige verdediger Jeff Burgoyne, die de afgelopen jaren bij de Cardiff Devils in de hoogste Britse liga speelde. Daarmee gaat Trappers duidelijk op de Canadese toer.

Jeff Burgoyne treft bij Trappers tenminste ńā¬©ńā¬©n oude bekende. Tijdens zijn studie aan de Cornell University was hij een teamgenoot van Tilburg-aanvaller Doug Stienstra. De op 26 februari 1977 in Penticton, British Columbia geboren verdediger moet deels het gat opvangen dat is ontstaan door het vertrek van Justin Bekkering en Niklas Oskarsson.

De verdediger maakte zijn profdebuut in de sterke East Coast Hockey League. Hij speelde daar in drie seizoen voor blus met prachtige namen als de Wheeling Nailers, de Pee Dee Pride en de Roanoke Express. Heel kortstondig kwam hij bovendien ook nog uit voor de Springfield Falcons in de American Hockey League, ńā¬©ńā¬©n niveau onder de NHL.

Zijn beste jaar had hij bij de Pee Dee Pride in 2001/02 waar hij in 69 wedstrijden tot tien goals en 39 assists kwam, met 98 strafminuten. De afgelopen vier seizoen speelde hij voor de Cardiff Devils in de hoogste Britse liga, waarmee hij afgelopen seizoen de Challenge Cup won. Hier is hij ieder seizoen wel goed voor tien goals en vijftien tot 25 assists. Volgens Trappers geldt hij als ńā¬©ńā¬©n van de beste verdedigers in het Verenigd Koninkrijk. Geldt volgens de scouts als een solide verdediger.

De 26-jarige Daryl Bat heeft een wat minder indrukwekkend CV, maar speelde de afgelopen twee seizoenen wel op het derde hoogste niveau in Zweden. Bij Asplńā¬∂ven en Orebro troonde hij zich een speler die tot dik een punt per wedstrijd in staat was. Hij kreeg zijn opleiding bij de Bemidji State University in de Amerikaanse universiteitscompetitie NCAA en de York University in de Canadese universiteitscompetitie.

Bat werd op 3 september 1980 geboren in Canada en is een center. Trappers kondigt in het persbericht aan tenminste nog twee aanvallers aan te trekken. Daarnaast is de technische commissie van de club nog op zoek naar een nieuwe goalie. De club zegt in gesprek te zijn met verschillende kandidaten.