Capitals celebrate at home 1112

28 januari 201209:59

Door Joep Meijsen

Capitals pakt punt tegen Leuven

Amsterdam Capitals heeft het vierde punt van het huidige seizoen gepakt. Een late gelijkmaker van Robin Swart bezorgde de hoofdstedelijke formatie een overtime tegen Leuven. Daarin scoorde Olivier Bouchard echter de winnende goal.

Voor beide ploegen komt daarmee bijna een einde aan de North Sea Cup. Leuven mag het zaterdag in eigen huis nog opnemen tegen Geleen en gaat daarna verder in de strijd om het Belgische kampioenschap. Voor Amsterdam geldt dat de ploeg zondag nog op bezoek mag in Limburg, alvorens de ploeg naar de tussenronde om het kampioenschap van Nederland gaat spelen. Geleen en Eindhoven zijn daarin de waarschijnlijke tegenstanders.

Leuven kwam via een goal van Jesse Raekelboom na vijf minuten op voorsprong, maar een dubbelslag halverwege de wedstrijd van Capitals via goals van John Versteeg en Joey Oosterveld zette Capitals op voorsprong. David Nörtrom trok de zaken echter nog voor het einde van de periode recht.

Vijf minuten voor het einde leek Leuven de wedstrijd te beslissen via de snelle Olivier Bouchard, maar de gelijkmaker van Swart redde in ieder geval een punt voor Capitals. In de overtime wist Bouchard daarna toch het extra punt namens Leuven binnen te slepen en daarmee de voorlaatste plaats in de NSC te behouden. Alexanders Schaafsma had twee assists voor Amsterdam in de wedstrijd.