Flyers eimers stare away 1314

2 juli 201508:09

Door Joep Meijsen

Chris Eimers nieuwe coach Den Haag

Den Haag heeft Chris Eimers vastgelegd als nieuwe hoofdcoach. Voor Eimers is dit na Nijmegen, Geleen en Heerenveen de vierde club op het hoogste niveau als coach.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. Eimers combineerde de laatste jaren de functie van clubcoach met die van bondscoach. Op dit moment is nog niet duidelijk of de in Groningen geboren coach in die functie doorgaat. Den Haag keert door de nieuwe opzet na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Vorig jaar werd de club kampioen in de Eerste Divisie.

Eimers werd in het verleden kampioen met Nijmegen en Geleen, maar slaagde er de afgelopen jaren niet in dit kunstje te herhalen in Heerenveen. Als bondscoach degradeerde hij met Oranje tijdens het WK in Eindhoven naar Division IIA van de IIHF. Den Haag presenteerde de afgelopen weken de nodige spelers die hun contract verlengden en verwacht nog vier of vijf versterkingen te kunnen melden in de komende weken.

Bij de Haagse club nemen vijf sponsoren gezamenlijk het hoofdsponsorschap op zich. Het gaat daarbij om Molenkamp BV, Beek Event Services BV, Sport2000 Naaldwijk, Out of the Sun en Vintage Watch Agency.