Hijs kampioensfoto 2018

16 april 201823:58

Door Joep Meijsen

Chris Eimers nog minimaal twee jaar bij Hijs

Chris Eimers heeft zijn overeenkomst met Hijs Hokij Den Haag met twee jaar verlengd. Daarnaast zijn de twee partijen nog een optie voor een derde jaar overeengekomen.

Dat heeft Den Haag via zijn eigen mediakanalen bekendgemaakt. Eimers heeft net zijn derde seizoen in de bank bij de Haagse ploeg afgerond. Hierin won hij met zijn team zowel de nationale beker, als het landskampioenschap en de titel in de Beneliga. Het was de derde landstitel voor Eimers als coach. Eerder won hij al kampioenschappen in Nijmegen en Geleen.

Eimers had voor zijn overstap naar coaching een succesvolle loopbaan als speler, waarin hij 129 interlands speelde met dertig goals en 31 assists. Op clubniveau was hij actief in Nederland en Groot-Brittanni√ę. Hij maakte daarbij onder meer deel uit van de succesvolle Amsterdamse ploeg die vanaf eind jaren negentig grossierde in hoofdprijzen in het Nederlandse ijshockey.

De afgelopen jaren fungeerde Eimers ook als bondscoach. Met de nationale ploeg wist hij twee jaar geleden in Jaca promotie terug naar Division IB te realiseren, maar vorig seizoen volgde degradatie in Belfast.