Hijs Eimers Met Baard Maart 2018

19 maart 202020:15

Door Joep Meijsen

Chris Eimers tekent bij in Den Haag

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft overeenstemming bereikt met hoofdcoach Chris Eimers over een contractverlenging voor drie seizoenen. De geboren Groninger blijft tot 2023 in de bank staan bij de Haagse ploeg.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. Eimers tekende in de zomer van 2015 zijn eerste contract bij Den Haag. Het was na Nijmegen, Geleen en Heerenveen de vierde club op het hoogste niveau voor hem als coach. Hij werd met zowel Nijmegen als Geleen kampioen van Nederland. Als coach van Den Haag won hij in 2017/18 het kampioenschap en de beker. In dat jaar legde Den Haag ook beslag op de titel in de Beneliga.

Voor Den Haag is het de eerste stap richting het nieuwe seizoen. De club werd dit seizoen in de halve finales van de beker uitgeschakeld en ging nipt onderuit in de finale om het landskampioenschap. De club was nog in de race voor de titel in de Beneliga toen vorige week naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus een plots einde aan het seizoen kwam.

Eimers had voor zijn overstap naar coaching een succesvolle loopbaan als speler, waarin hij 129 interlands speelde met dertig goals en 31 assists. Op clubniveau was hij actief in Nederland en Groot-Brittanni√ę. Hij maakte daarbij onder meer deel uit van de succesvolle Amsterdamse ploeg die vanaf eind jaren negentig grossierde in hoofdprijzen in het Nederlandse ijshockey.

Eimers debuteerde als coach in Heerenveen, waarna hij een jaar in de bank stond bij Nijmegen en twee seizoenen bij Geleen. In de jaren voor zijn overstap naar Den Haag stond hij in de bank bij Heerenveen. De 47-jarig Groningen fungeerde ook enkele jaren als bondscoach, met de winst in het pre-Olympische kwalificatietoernooi in Boedapest in 2012/13 (samen met Barry Smith) en de promotie in het Spaanse Jaca in 2016 als de hoogtepunten.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)