Kemphanen stempher skate 1213

10 december 201222:41

Door Joep Meijsen

Comeback U20 komt te laat

Drie goals in de derde periode waren niet genoeg voor Oranje U20 om ook de tweede wedstrijd op het WK in Brasov te winnen. Tegen gastland Roemeni√ę ging Jong Oranje met 4-5 onderuit, ondanks een hattrick van Danny Stempher

Nederland verloor de wedstrijd uiteindelijk in de openingsperiode, waarin Roemeni√ę vier keer scoorde op tien schoten. Hildebrand, Tranca, Biro en Sallo troffen allemaal, terwijl voor Oranje alleen Kemphaan Danny Stempher het net wist te vinden.

In de tweede periode wist Roemeni√ę de voorsprong nog verder uit te breiden via Dumitru, alvorens de jonge Nederlanders aan hun inhaalrace begonnen. Stempher breidde zijn productie uit met nog twee treffers, terwijl ook Tom Marx het net wist te vinden. Die laatste goal viel drie minuten voor tijd, maar vormde niet de inleiding voor een complete comeback.

De ploeg van de bondscoaches Bohuslav Subr en Paul Vincent heeft dinsdag een rustdag. Op woensdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen Japan. Dit team won de eerste twee wedstrijden met ruime cijfers en gaat vooralsnog aan kop in de jacht op promotie. Daarna moet Nederland het nog opnemen tegen Hongarije en Spanje.