Tilburg Trappers - BlackDragons Erfurt 2020/21: Kevin Bruijsten en Diego Hofland stichten gevaar
Tilburg Trappers - BlackDragons Erfurt 2020/21: Kevin Bruijsten en Diego Hofland stichten gevaar — © Arie Leeuwesteijn

6 maart 202107:12

Door Joep Meijsen

Comeback-zege Trappers - Prijs voor Van Nes - Koppositie Dalhuisen

Trappers won na een indrukwekkende comeback, Mike Dalhuisen staat weer aan de leiding in Slowakije, Guus van Nes won met zijn universiteit de eerste prijs van het seizoen en de Oranjevrouwen in Zweden werden uitgeschakeld in de play-offs.

Herforder EV - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers keek kort na het begin van de tweede periode in Herford tegen een 5-1 achterstand aan, maar draaide de wedstrijd daarna op spectaculaire wedstrijd om en na het eindsignaal stond er een 5-10 zege op het scorerbord voor Tilburg Trappers. Vijf goals in het laatste kwartier bezorgden de ploeg van Bo Subr de zege.

Diego Hofland en Danny Stempher hadden met een goal en drie assists een belangrijke rol in de combeback. De 5-5 werd kort na het begin van de derde periode gescoord door Delaney Hessels, terwijl ook Alexei Loginov, Kevin Bruijsten, Mickey Bastings, Jordy van Ooorschot, Ties van Soest en Max Hermens tot scoren. Voor Mickey Bastings was het zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in de opstelling op 26 februari na lang blessureleed. Zijn vorige treffer dit seizoen stamde van 23 december.

Met de zege bouwt Tilburg Trappers de indrukwekkende zegereeks verder uit naar acht wedstrijden, met zondag de ontmoeting met Diez Limburg op het programma. Op de ranglijst staat Tilburg nog altijd tweede achter Hannover Scorpions, dat deze week zijn beide wedstrijden na terugkeer op het ijs na een coronapauze wist te winnen. De ploeg speelde wel vijf wedstrijden minder dan Tilburg.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen pikte een assist op in de 2-3 overwinning van HK Poprad tegenJegesmedvék Miskolc. Het betrof een 'helper' op het powerplaydoelpunt van Lukas Handlovsky met nog minder dan 2,5 minuut te spelen, die uiteindelijk de winnende goal bleek te zijn. Voor Dalhuisen was het zijn negentiende assist van het seizoen. Poprad staat weer aan kop in de Extraliga in Slowakije, met 90 punten in 45 wedstrijden. Het echter spannend aan de top. Duka Michalovce staat puntgelijk, Zvolen volgt op een punt en Slovan Bratislava staat op vijf punten. Zondag staat een wedstrijd tegen HC Detva op het programma voor Dalhuisen en zijn teamgenoten.

Oranjevrouwen

Voor de Oranjevrouwen van SDE zit het seizoen erop. De ploeg verloor tijdens de week ook het tweede duel van Brynas en is daarmee in de kwartfinale van de play-offs uitgeschakeld. Het werd 5-0 in het voordeel van de tegenstander, dat daarmee de serie van drie wedstrijden in zijn voordeel besliste. Kayleigh Hamers sloot zo het seizeon af met 7 goals en 19 assists in 36 wedstrijden. Savine Wielenga miste een stukje van het seizoen, maar was met 9 goals en 9 assists in 27 wedstrijden toch de nummer twee op de topscorerslijst bij SDE. Julie Zwarthoed noteerde 8 goals en 6 assists voor 14 punten in 35 wedstrijden, Maree Dijkema had een goal en 2 assists in 31 duels.

Guus van Nes

Guus van Nes zijn met een dubbel tegen Colgate begonnen aan het laatste speelweekeinde van reguliere competitie. Het was de achtste zege op rij voor de universiteitsploeg. De zege kwam op het moment dat door resultaten elders de Cleary Cup werd gewonnen door de ploeg, de prijs voor de winnaar van het reguliere seizoen in de ECAC, een van de zes divisies van Division I-ijshockey in de NCAA. Quinnipiac Bobcats won het duel met 2-4, Van Nes noteerde een schot op doel.