Zeb van Duin opent de score
Zeb van Duin opent de score — © Roel Louwers / ISOsports sportfotografie

11 maart 202011:35

Door Joep Meijsen

Corona noopt tot afgelasten al het Brabants ijshockey

IJshockey Nederland heeft al het ijshockey waar clubs uit Noord-Brabant bij zijn betrokken voor komend weekeinde afgelast. Daar valt ook de finale in de Eerste Divisie onder tussen Amsterdam Tigers en Eindhoven Kemphanen.

De afgelasting geldt voor zowel thuis- als uitwedstrijden van de ijshockeyclubs in Noord-Brabant en voor alle niveaus. IJshockey Nederland geeft hiermee gevolg aan een dringende oproep vanuit sportkoepel NOCNSF aan sportbonden om Brabantse teams dit weekeinde niet in actie te laten komen. De veldhockeybond gaf hier als eerste gevolg aan en IJshockey Nederland volgt het voorbeeld.

Bondsdirecteur Theo van Gerwen: ‚ÄėHet is natuurlijk enorm jammer voor alle betrokkenen die vol enthousiasme hun sport willen beoefenen, maar zorgen over verspreiding van het coronavirus en de gezondheid van iedereen die bij het ijshockey betrokken is, staan voorop. ‚Äô

De belangrijkste wedstrijd die hierdoor getroffen wordt is de ontmoeting tussen Amsterdam Tigers en Eindhoven Kemphanen die komende zaterdag om 18.00 uur in Amsterdam gespeeld zou worden. Amsterdam zou bij winst in deze wedstrijd het kampioenschap in de Eerste Divisie binnenslepen. Deze wedstrijd is voorlopig verschoven naar zaterdag 21 maart om 18.00 uur in Amsterdam. Tilburg Trappers had eerder in overleg met burgemeester en gezondheidsdiensten besloten de play-off-wedstrijd tegen Selber Wölfe niet te spelen. Voor deze wedstrijd is nog geen nieuwe datum.

Komend weekeinde staan ook de halve finales in de Beneliga op het programma. Hierbij zijn geen clubs uit Noord-Brabant betrokken, waardoor de oproep van NOC*NSF geen invloed heeft op de voortgang van deze wedstrijden. Vrijdag speelt Den Haag thuis tegen Herentals, zaterdag ontvangt Heerenveen tegenstander Nijmegen.