Puck voor het doel van Ruud Leeuwesteijn
Puck voor het doel van Ruud Leeuwesteijn — © Arie Leeuwesteijn

2 april 202114:44

Door Joep Meijsen

Corona zorgt voor einde seizoen in Halle

Saale Bulls Halle beëindigt het seizoen in de Oberliga Nord per direct. Door verschillende positieve tests moet de ploeg 14 dagen in quarantaine, waardoor spelen in de play-offs niet meer mogelijk is.

Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt in een verklaring. 'Iedereen die ons doen en handelen de afgelopen maanden heeft gevolgd, weet dat we alles in onze macht hebben gedaan om besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen. We hebben kosten noch moeite gespaard en hebben ons altijd als goed voorbereid gezien', schrijft Halle.

De club leek juist in bloedvorm op weg naar de play-offs. Halle won achtien van zijn laatste twintig wedstrijden. 'We wensen alle teams die nu gaan beginnen aan de play-offs heel veel succes, maar vooral ook gezondheid, toe'.

Halle stond op de ranglijst maar nipt achter Tilburg Trappers op de derde plaats van de ranglijst. De club leek daarmee een van de favorieten om ver te komen. Trappers zit ook voor de tweede week op rij in quarantaine, maar stelde eerder deze week nog dat deelname aan de play-offs niet in gevaar komt.