31 januari 200500:00

Door Joep Meijsen

Coupe nadert eindfase

Amsterdam kan bijna een plekje gaan inruimen in de prijzenkast voor de Coupe der Lage Landen. De competitie samen met de Belgen nadert de climax, waarbij ook de strijd om de play-off-plekken in volle gang is. Bulldogs en Flyers lijken zeker, terwijl Tilburg Trappers de beste papieren heeft voor de derde plek.

Heerenveen Flyers had in eigen stadion zondagavond weinig moeite met de Leuven Chiefs. De gasten uit Belgi√ę werden met een eenvoudige 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Tyler Palmiscno scoorde zowel in de eerste als tweede periode een keer, alvorens treffers van Robert Starke, Paul Kroon en Oleg Timchenko de stand in de derde periode een zeer ruim aangezicht gaf. Flyers pakte hierdoor de volle zes punten in het weekeinde en verstevigde zijn greep op de tweede plaats op de ranglijst.

Eaters Geleen blijft een merkwaardige ploeg. Het lijkt ervan te genieten het eigen publiek te verontrusten om vervolgens alles in het tweede deel van de wedstrijd recht te trekken. Vorige week knokte de ploeg terug van een 0-5 achterstand en tegen Heist op den Berg moest een 0-2 achterstand worden weggewerkt. Rob Goris en Marek Hornak zetten Heist in het begin van de wedstrijd op voorsprong, maar via Marek Babic, Lambert Keulen, Chad Euverman, Dean Byvelds en nogmaals Babic werd alles naar het einde toe weer rechtgebreid. Daarmee houdt Geleen, met de moeilijke uitwedstrijd in Heerenveen en een thuiswedstrijd tegen Amsterdam, uitzicht op de derde plaats, die rechtstreeks toegang geeft tot de play-offs.

Die derde plek is nu nog in handen van Tilburg Trappers, dat zaterdagavond al ruimschoots won van Deurne. De formatie van Theo van Gerwen lijkt langzaam het gaspedaal te vinden, hoewel de ploeg nog wel vroeg op achterstand kwam. maakte echter gelijk. Na een reeks van straffen namen de Brabanders het initiatief in de wedstrijd. Trembecky bracht de Tilburgers voor het eerst op voorsprong, via Novotny kwamen de Belgen nog terug, maar Peter van Biezen zorgde voor de definitieve voorsprong. Deze werd in de derde periode uitgebouwd via Van Diemen, Van Biezen en Nazarov. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Trappers alsnog favoriet om zich als derde ploeg te plaatsen voor de play-offs.

White Caps Turnhout verdedigde zondag de eer van Belgi√ę met een ruime zege op Den Haag. De Wolves kwamen in de eerste periode al achter via Dusan Charvat en Milan Pazitka. Datzelfde duo was ook in de tweede doorgang succesvol alvorens Francis Collin iets terug kon doen voor de gasten. Vijf minuten voor tijd gaf Jozek Rekem Den Haag nog een klein beetje extra hoop op een comeback, maar met zijn derde treffer van de avond verzegelde Milan Pazitka de zege van Turnhout.

Nijmegen nam in Leuven zaterdagavond een beetje wraak voor de ruime nederlaag vrijdagavond tegen Heerenveen. Makkelijk ging dat echter niet. Leuven kwam met 2-0 voor, alvorens de Emperors op gang kwamen. John Versteeg was de eerste die doel trof, terwil de gelijkmaker op naam kwam van Nick Verbruggen. Eric Hoogvliets kreeg de eer van de game-winning goal, voordat Huub Verdonschot met een empty-netter het lot van Leuven bezegelde.
<P>
Amsterdam tenslotte was zondag ruimschoots te sterk voor Phantoms Deurne. De Amsterdamse-goalie McArthur was de man-of-the-match, maar miste nipt een shut-out. De hoofdstedelijken wonnen uiteindelijk met 8-1 en verdere informatie over deze wedstrijd ontbreekt.