Div crashed ice promo 2012

7 november 201212:55

Door Joep Meijsen

Crashed Ice alsnog naar Nederland

Nederland krijgt dit jaar alsnog een grootschalig Red Bull Crashed Ice evenement. De geplande stop in Rusland van de toer maakt plaats voor een editie in Snowworld in het Limburgse Landgraaf.

Het evenement wordt gehouden op 9 februari 2013, als tussenstop tussen de evenementen in St. Paul in de Verenigde Staten en Lausanne in Zwitserland. De afgelopen twee jaar was Valkenburg onderdeel van de wedstrijdenreeks, maar die race werd voor dit jaar geschrapt.

De gemeente Landgraaf is er erg blij mee. ‚ÄėDat wij het decor worden van Red Bull Crashed Ice, is een geweldige toevoeging aan het grote recreatieve aanbod dat de gemeente kent. De beelden worden over de hele wereld bekeken en ik ben er dan ook bijzonder trots op dat wij een nieuw spectaculair sportevenement mogen begroeten in deze regio‚Äô, zegt burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf.

Het is voor het eerst dat er een Crashed Ice-evenement onder een dak wordt gehouden. Dit zorgt wel voor een beperking in de hoeveelheid publiek dat aanwezig kan zijn. In totaal is er ruimte voor vierduizend toeschouwers in de hal en tweeduizend mensen in de horecagelegenheden. Er gaat gewerkt worden met toegangsbewijzen.

Namens Nederland nemen Glenn Bakx (Geleen), Bart van Roosmalen (Utrecht) en Remo Speijers (Nijmegen) deel. Zij maken deel uit van het Nederlands team dat wordt gecoacht door Ab Krook en Falco Zandstra. Zij krijgen gezelschap van Danny Hansen (Eindhoven), die zich via de qualifier van afgelopen weekeinde in Geleen wist te plaatsen voor het Nederlands team.

Het programma van Red Bull Crashed Ice bestaat uit een aantal stops, Niagara Falls in Canada (1 december 2012), Saint Paul in de VS (26 januari 2013), Landgraaf (9 februari 2013), Lausanne in Zwitserland (2 maart 2013) en de uiteindelijke winnaar wordt bepaald in Quebec in Canada (16 maart 2013).