Eaters celebrate 1 0 030312b

29 september 201309:50

Door Joep Meijsen

Dag van de waarheid voor Eaters

Vandaag en morgen moet duidelijk worden of Geleen Eaters komend jaar uitkomt in de Eredivisie. De oefenwedstrijd van vanavond tegen Eindhoven Kemphanen moet de club verder helpen.

Vorige week werd bekend dat Eaters 75.000 euro nodig had om aan het seizoen te kunnen beginnen. Oorspronkelijk lag de deadline afgelopen vrijdag, maar die is inmiddels doorgeschoven naar maandag om de club de kans te geven het gat te dichten. Volgens voorzitter Ger de Wit was het gat vrijdagmiddag teruggebracht tot 63.000 euro.

De spelersgroep zelf heeft inmiddels de schouders gezet onder de reddingsoperatie. Spelers hebben hun netwerk ingeschakeld en hebben afgelopen week geholpen bij de verkoop van seizoenskaarten. Daarnaast zijn mensen die in het verleden betrokken waren bij Eaters betrokken bij de pogingen de club in leven te houden. De kosten van de wedstrijd van vanavond zijn gedekt door geldschieters.

De toegang vanavond is gratis. Het publiek wordt opgeroepen in het rood naar het stadion te komen, omdat het Red Dress Day is bij de Hartstichting. Rood is een belangrijke kleur in de geschiedenis van het Geleense ijshockey. De club viert dit jaar een jubileum.