NL dalhuisen close

7 april 201721:50

Door Joep Meijsen

Dalhuisen naar finale in VHL

Mike Dalhuisen heeft met zijn team Torpedo Usk-Kamenogorsk de finale gehaald van het kampioenschap in de VHL. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Torpedo de finale haalt.

Tegenstander in deze finale is Dinamo Balashikha dat slechts vier wedstrijden nodig had in zijn eigen halve finale. Het team van Dalhuisen won de best-of-seven met 4-2. De beslissende wedstrijd werd door Torpedo met 1-5 gewonnen. Dalhuisen was goed voor een goal en een assist in de wedstrijd. De finaleserie begint op zondag 13 april in het thuisstadion van de Nederlandse international.

Dalhuisen maakte aan het begin van dit seizoen de overstap vanuit de Deense competitie naar het tweede niveau in Rusland. Met zijn team werd hij al kampioen van de reguliere competitie die liefst 26 teams telt en nu is dus ook de finale gehaald. De tegenstander eindigde in de vijftig wedstrijden tellende competitie op de zesde plaats op zeventien punten van Torpedo.

In de play-offs speelde Dalhuizen tot nu toe zeventien wedstrijden waarin hij een goal en vier assists voor zijn rekening nam. In de statistieken is hij een plus 7 bij een gemiddelde ijstijd van 22,5 minuut per wedstrijd. Daarmee behoort hij tot de twee spelers met de meeste ijstijd in de ploeg uit Kazachstan.