Dalhuisen Poprad aankondiging

21 juli 202020:16

Door Remco

Dalhuisen ook komend seizoen bij Poprad

Mike Dalhuisen zal ook komend seizoen voor HK Poprad spelen in de Slowaakse competitie. Dalhuisen maakte vorig seizoen zijn debuut in Slowakije en wisselde tijdens het seizoen van club en eindigde het seizoen in Poprad. Ook de Slowaakse liga moest voortijdig worden gestopt vanwege het Coronavirus.

Dalhuisen begon vorig seizoen bij Dukla Michalovce dat voor het eerst op het hoogste niveau speelde. In 33 wedstrijden voor Michalovce kwam Dalhuisen tot vijf goals en dertien assists. Gedurende het seizoen maakte de 31-jarige Nijmegenaar de overstap naar HK Poprad. Voor deze ambitieuze club noteerde de verdediger vijf goals en vijf assists in 16 wedstrijden. In februari werd Dalhuisen uitgeroepen tot beste speler van de maand in de Slowaakse competitie.

Op de website van Poprad is Dalhuisen blij met de contractverlenging: 'De onderhandelingen met Poprad verliepen vlot. Ze lieten me weten graag verder met mij te willen en boden direct een realistisch contract. Er waren een hoop andere clubs die ook interesse in mij hadden.'

Net als de club heeft Dalhuisen veel ambitie: 'Ik heb het gevoel dat als het virus het afgelopen seizoen niet had gestopt, dat wij een ‚Äč‚Äčgrote kans hadden om de titel te veroveren. Nu blijft de kern van het team en komen er nieuwe hoofdrolspelers die ons kunnen helpen slagen.'

Voor zijn Slowaakse avontuur speelde Dalhuisen in de DEL2 voor Bad Nauheim, terwijl hij daarvoor actief was in Kazachstan en Denemarken. De in Nijmegen geboren Dalhuisen vertrok al op jonge leeftijd in Noord-Amerika, waar hij vier jaar college-ijshockey speelde, waarna hij als prof in de AHL en ECHL uitkwam.
Dalhuisen kwam in in het seizoen 2015/16 voor het laatst uit voor het Nederlands team tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Itali√ę. Met Esjberg in Denemarken won hij enkele jaren geleden het kampioenschap.

Dalhuisen poprad celebrate bench
— © Matej Vasińć√°k