1920px Anaheim Ducks

17 juni 201907:28

Door Joep Meijsen

Dallas Eakins nieuwe coach Daniel Sprong

De Anaheim Ducks van de in Amsterdam geboren Daniel Sprong hebben waarschijnijk een nieuwe coach. Het gaat om de 52-jarige Dallas Eakins, die de afgelopen jaren de hoofdcoach was van de San Diego Gulls in de American Hockey League.

Eakins is een voormalige hoofdcoach van de Edmonton Oilers in de NHL, een voormalige assistent-coach van de Toronto Maple Leafs en de voormalige hoofdcaoch van de Toronto Marlies (AHL). Eakins heeft een connectie met Nederland. Begin jaren negentig draaide hij een trainingskamp met met het toenmalige Flame Guards Nijmegen. Eakins geldt als een goede bekende van de nieuwe coach van Zoetermeer Panters, Alex Andjelic.

De aanstelling van Eakins wordt waarschijnlijk vandaag officieel gemaakt, maar kwam zondag al naar buiten via Eric Stephens van de sportsite The Athletic. De functie van hoofdcoach in Anaheim is vacant sinds het ontslag van Randy Carlyle in februari. General manager Bob Murray maakte het seizoen af in de bank.

Een lokale ijshockeysite in Anaheim koos Daniel Sprong onlangs tot de beste nieuwkomer bij de Ducks. Sprong werd tijdens het seizoen door Anaheim aangetrokken vanuit Pittsburgh.