Daniel Sprong Hershey Bears

13 juli 202013:08

Door Joep Meijsen

Daniel Sprong naar trainingskamp Washington

De in Amsterdam geboren forward Daniel Sprong maakt deel uit van de trainingsgroep van de Washington Capitals die zich gaat voorbereiden op de herstart van de competitie.

Dat heeft de club officieel bekendgemaakt. Sprong werd eerder dit seizoen door de Anaheim Ducks in een trade naar de Washington Capitals gestuurd. De inmiddels 23-jarige forward speelde vijf wedstrijden voor het AHL-team van de Capitals, Hershey Bears, toen het seizoen plotseling werd gestopt vanwege het oprukkende coronavirus,. In die vijf wedstrijden pikte Sprong een goal en vijf assists op. Eerder in het jaar kwam hij wel in acht wedstrijden uit voor de Ducks, waarin hij een goal en een assist noteerde.

Het trainingskamp van de Washington Capitals opent vandaag. De ploeg reist later deze maand af naar Toronto, waar de Eastern Conference zijn seizoen gaat afspelen. De Capitals spelen op maandag 3 augustus hun eerste wedstrijd, tegen Tampa Bay. De club heeft zich al geplaatst voor de play-offs, maar speelt een plaatsingsronde in afwachting van het afwikkelen van de voorronde van de play-offs. In totaal selecteerde de ploeg 20 aanvallers, tien verdedigers en vier goalies voor de start van het trainingskamp. Deze zullen in twee groepen beginnen aan de hervatting van de collectieve trainingen.

Teams mogen straks maximaal 31 spelers meenemen naar de zogenoemde bubble in Edmonton en Toronto, inclusief goalies. Dit betekent dat er nog enkele spelers moten afvallen uit de trainingsselectie van de Capitals. Spelers krijgen in de bubble hun eigen hotelkamer op volledig voor het team beschikbare etages. Spelers mogen niet bij elkaar op de kamer komen, maar mogen onder voorwaarde van social distancing wel gebruikmaken van bars, restaurants, zwembaden en fitnesscentra in de hotels. Buiten hun kamer moeten spelers in principe een masker dragen, tenzij ze aan het trainen, spelen, eten of drinken zijn.