Het stadion van de Seattle Kraken
Het stadion van de Seattle Kraken — © Wikipedia By SounderBruce

25 april 202309:02

Door Joep Meijsen

Daniel Sprong scoort eerste play-offgoal

Seattle Kraken heeft de Colorado Avalanche in de vierde wedstrijd van de serie in overtime geklopt. Daniel Sprong scoorde in de wedstrijd zijn eerste NHL-play-off-goal en pikte ook nog een assist op.

Voor de in Amsterdam geboren aanvaller was het zijn zevende NHL play-offwedstrijd. Door de 3-2 winst staat de serie tussen de Kraken en de verdedigende Stanley Cup-kampioen Colorado Avalanche op 2-2. Sprong schoot vanuit de pols raak voor de 2-0 van Colorado. De Avalanche kwam nog wel terug tot 2-2, maar Jordan Eberle scoorde al na drie minuten in overtime om Kraken de winst te bezorgen.

Sprong heeft nu twee punten in de vier wedstrijden in deze play-offs. In het vierde duel kreeg hij 10.28 minuten aan ijstijd, waarvan bijna vijf minuten op de powerplay. Het volgende duel in de serie staat voor overmorgen op het programma. Die wedstrijd wordt in Colorado gespeeld.

Het is niet voor het eerst dat een in Nederland geboren speler scoort in de play-offs van de NHL. De in Zwaag geboren Ed Beers scoorde zeven keer in de post-season. Ed Kea uit Weesp was twee keer succesvol. Beide spelers gelden als zogenoemde Nederlandse-Canadezen omdat ze op jonge leeftijd naar Canada verhuisden. Daniel Sprong begon met ijshockey in Amsterdam. Beers scoorde zijn laatste play-off-goal in 1986 als speler van de St. Louis Blues.