Daniel Sprong Hershey Bears

4 januari 202107:38

Door Joep Meijsen

Daniel Sprong start trainingskamp Washington Capitals

Daniel Sprong is bij de Washington Capitals begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen. Zondag opende het kamp van de ploeg in de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen op 13 januari, vandaag gaan de spelers voor het eerst het ijs op.

Sprong tekende op 18 september een contractverlenging bij de Washington Capitals, die hem eind februari hadden overgenomen van de Anaheim Ducks. Sprong speelde vorig seizoen acht wedstrijden in de NHL voor Anaheim, waarin hij een goal en en assist noteerde. Bij Washington maakte hij deel uit van het team dat in de zogenoemde bubble het seizoen afmaakte, maar kwam niet in actie.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen staat voor de Washington Capitals op het programma voor 14 januari, met de Buffalo Sabres als tegenstander. De NHL speelt een ingekort seizoen met 56 wedstrijden, met een nieuwe regionale indeling van de teams. Opvallend is dat tijdens de voorbereiding geen oefenwedstrijden worden gespeeld.

Het kamp van de Washington Capitals begon zondag met test. De ploeg gaat vandaag voor het eerst het ijs op, waarbij de uitgebreide selectie in twee groepen is ingedeeld. Sprong is een van de 24 aanvallers die bij de Caps beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Opvallendste nieuwe speler in de selectie is meervoudig Stanley Cup-winnaar Zdeno Chara. De Slowaakse veertiger maakte de overstap van de Boston Bruins naar de Washington Capitals.

Sprong speelde in vier seizoenen 97 wedstrijden in de NHL voor de Pittsburgh Penguins en Anaheim Ducks, waarin hij 19 keer scoorde en 11 assists voor zijn rekening nam. Daarnaast speelde hij 109 reguliere wedstrijden in de American Hockey League, met 44 goals en 98 punten. Daarnaast kwam hij ook nog uit in 13 play-offwedstrijden, waarin hij 6 goals en 2 assists noteerde.